Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA, YEREL YÖNETİMLER 11 Kasım 2019

Minik Macarlardan Emine Erdoğan’a Türkçe karşılama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Pendik Belediyesinin kardeş belediyesi Kispest Belediyesi’nin Gökkuşağı Anaokulu’nun açılısına katıldı. Emine Erdoğan’ı “Merhaba, Hoşgeldiniz” dedikten sonra Barış Manço’nun “Bugün Bayram” şarkısını seslendirerek karşılayan Macar çocuklar, hoş bir sürpriz yaptılar.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Macaristan ziyaretine eşlik eden eşi Emine Erdoğan Kispest Belediyesine ait Gökkuşağı Anaokulunun dördüncüsünün açılışına katıldı. TİKA’nın desteğiyle inşa edilen okulun açılışında Macar çocuklar Erdoğan’a sürpriz yaptı. Pendik Belediyesi, Kispest Belediyesi ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliğiyle Türkçe dil eğitimi alan Macar çocuklar, Emine Erdoğan’ı Türkçe şarkılar ve sloganlarla karşıladı.

PETER GAJDA’DAN PENDİK BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR

Kispest Belediye Başkanı Peter Gajda; “ Pendik Belediyesi ve Yunus Emre Enstitüsüyle kurduğumuz 10 yıllık kardeşlik ilişkisi sayesinde defalarca kültürel programlar ve öğrenci değişim programları düzenledik. Bu sebeple Sayın Emine Erdoğan Kispest Belediyemizin Gökkuşağı Anaokulu’nu ziyaret etti, kendilerini misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Türk – Macar dostluğu programları çerçevesinde aldığımız destekle anaokulumuzun ihtiyacı olan teknik ekipmanları temin ettik, Türk dostlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

YÜZLERCE MACAR ÇOCUK TÜRKÇE ÖĞRENDİ

Pendik Belediyesi, Kispest Belediyesi ve Yunus Emre Enstitüsü ile birlikte 2016 yılında imzalanan protokol çerçevesinde Gökkuşağı Anaokulu’nda eğitim alan öğrencilere Türkçe dil eğitimi veriliyor. Kursta çocuklara Türkçe şarkılar, türküler, Türkçe oyunlar ve Türk diline ait birçok kelimeler öğretiliyor.

selyus