Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA, YEREL YÖNETİMLER 10 Şubat 2021

Myanmarlı öğrenci AbulAlom, “Kaybettiğim hayatı Türkiye’de buldum”

Radyo Esenler’de moderatörlüğünü Murat Arda’nın üstlendiği “Dünya Gündemi” konulu programın bugünkü konuğu Türkiye’de eğitim gören Myanmarlı öğrenci AbulAlom oldu.Ülkesinde yaşanan darbeyi ve Türkiye’ye ilişkin görüşlerini aktaran Alom, “Myanmar’da hayatımız darbelerle geçti. Orada kaybettiğim hayatı Türkiye’de buldum” dedi.

Radyo Esenler’de Murat Arda’nın bugünkü konuğu Myanmarlı AbulAlom oldu. Ülkesinde yaşanan darbenin kendisini şaşırtmadığını belirten Alom, “Ülkemizde ordu, tarih boyunca pek çok darbe yaptı.  Myanmar 2015 yılına kadar ordu tarafından yönetildi. 2015 yılında seçimler yapılınca ülkemize demokrasinin geleceğini sanmıştık ama yanıldık. Myanmar Lideri Su Çii hiçbir zaman adil olmadı.” ifadelerini kullandı.

ASIL DARBE MÜSLÜMANLARA YAPILDI

Myanmar lideri Su Çii’ninArakan’da Müslümanlara yapılan zulmü görmezden geldiğini belirten Alom, “Yüz binlerce insan evlerini terk ederek Bangladeş’e sığındı. Su Çii, biz Müslümanların yanında hiçbir zaman olmadı. O, Myanmar’daki 136 milletten sadece biriyle yani kendi milletinin sorunlarıyla ilgilendi. Demokrasi vaadi veren Su Çii, sözlerini tutmadı. Su Çii asıl darbeyi biz Müslümanlara yapmıştı.” şeklinde konuştu.

EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ TÜRKLER

Ailesinin su bulmakta dahi güçlük çektiği bir coğrafyada çok zor şartlar altında yaşadığını belirtenAlom, “En zor günlerimizde imdadımıza her zaman Türkiye koştu. Türkiye’deki dernekler ve yardım kuruluşları sayesinde insanlar hayata tutunabiliyor. Müslümanların birlik ve beraberlik içinde olmadığı bir dönemde Türkiye her zaman yardımımıza koşuyor.” diye konuştu.

selyus