Ana Sayfa DIŞ POLİTİKA 19 Eylül 2018

Rusya, uçaklarını düşüren katil Esed’e toz kondurmuyor!

Suriye’nin Lazkiye kenti dün gece saatlerinde vurulmuş, ardından da Rus uçağının Akdeniz hava sahasında kaybolduğu açıklanmıştı. Ajanslardan edinilen bilgiye göre Rus uçağını Esed rejimi düşürdü. Ancak Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye yönetimini tehdit etmesi gerekirken İsrail’i suçlu buldu. Yani sizin anlayacağınız koruma altına aldıkları katil Esed kafalarına da etse, Suriye’yi korumaya devam edecekler. Ha bu arada İsrail’i asla savunduğumuz falan da yok…

RUSYA SAVUNMA BAKANI SOYGU’DAN TEHDİT!

Suriye’de Rus savaş uçağının düşmesinin ardından Rusya’dan sert açıklamalar gelmeye devam ediyor. Askeri meslektaşları ile yaptığı görüşme sırasında konuşan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün İsrailli meslektaşlarımızı da konu ile alakalı bilgilendirdik. Özellikle İsrail Savunma Bakanına bu tür eylemlerin cevapsız kalmayacağını söyledim” ifadelerini kullandı. Şoygu, Rusya’nın olayla ilgili araştırmasının devam edeceğini ve suçlunun mutlaka cezalandırılacağını belirtti.

ABD’DEN DE CEVAP GELDİ

Suriye’de Rus uçağının düşmesinin ardından patlak veren krizle ilgili ABD’den de bir açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, “Amerika Birleşik Devletleri, Suriye rejimi hava savunma sistemi tarafından düşürülen Rus uçağındaki mürettebatın ölümünden dolayı üzüntülerini ifade ediyor” dedi.

selyus