Akıncı Hava Üssü’nde 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni yöneten Adil Öksüz’ün saklanmasına ve kaçmasına yardım eden sanıkların yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme kararında 2 sanığın ‘silahlı terör örgütü yönetme’, 2 sanığın ise ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçlarından değişen oranlarda hapisle cezalandırılmasına karar verdi.
Darbe girişiminde Akıncı Hava Üssü’nde yakalanan Adil Öksüz, Ankara’da serbest bırakılmış ve ardından kaçmıştı. Öksüz’ü sakladıkları ve kaçmasına yardım ettikleri gerekçesiyle 1’i firari 5 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar SEGBİS ile katılırken, avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmada sanıklar bir önceki celse verilen mütalaaya karşı savunma yaparak beraat talebinde bulundu.
Sanıkların savunmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Rüştü Karakaya’nın ‘silahlı terör örgütü yöneticiliği’ suçundan 22 yıl 6 ay, Zafer Çay’ın ise aynı suçtan 18 yıl 9 ay hapis ile cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme sanık Alper Karabulut’un ‘terör örgütüne üye olmak’ suçundan 12 yıl 6 ay, Ali Sami Yıldırım’ın da aynı suçtan 5 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti.
Öte yandan mahkeme firari sanık Cihat Yıldız’ın dosyasının ayrılmasına karar verdi.
Adil Öksüz’ün kaçmasına yardım eden sanıklara ağır hapis cezası
Benzer Haberler
-
Sanık Rauf Cem Istıranca: “İBB tarafından herhangi bir ihale veya sözleşme yapılmaksızın yedi reklam alanı şirketime verilmiştir”
-
Sanık Karaköse: “CHP tarafından yönlendirildiğini söyleyen avukat emniyetin içerisinde beni tehdit etti”
-
İstanbul’daki “Ailem Güvende” operasyonunda 20 şüpheli tutuklandı
-
Tutuksuz sanık Ensar Güney, Ağaç A.Ş. Genel Müdürü Ali Sukas’a verdiği parayı anlattı
-
Sanık Alican Akün: “Murat Ongun’un eşinin firması BYZAG’a herhangi bir ürün almadan ödeme yaptım sadece”
-
Yaş sebze ve meyvede “fahiş fiyat” operasyonunun detayları ortaya çıktı
-
‘Ekrem İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında tutuksuz sanıklar savunma yaptı
-
İstanbul merkezli 22 farklı ilde gıdada fahiş fiyat operasyonu: 33 gözaltı
-
Aziz İhsan Aktaş’a yönelik “suikast” davasında 6 sanığa tahliye kararı
-
Valiliğin LGBT derneklerine ilişkin yürüttüğü raporlarda 6 derneğe 32 milyon TL’yi aşan yurt dışı yardımı yapılmış!
-
Vatan haini FETÖ’cu eski hâkim ve savcıların zamanaşımı kararı iptal edildi
-
Ekrem İmamoğlu hakkında 2 yıl 1 ay hapis ve siyasi yasak kararı verildi


