Ana Sayfa HUKUK 24 Aralık 2020

Alaattin Çakıcı, ifadesinde ‘Dürzü’ ve ‘Bakla Kazığı’na açıklık getirdi (!)

Alaattin Çakıcı ifadesinde, “Dürzü kelimesinin anlamı, İsmailiye mezhebinin bir alt kolu olan, Cebel dağında yaşayan, Halep bölgesinde yaşayan İslamiyet’in farklı bir kolu olan, yani sosyal hayattaki inanıştaki genişlik kavramıdır dürzü..!!”

Bakla kazığıyla seni tanıştıracağım” şeklindeki sözlerini ise Alaattin Çakıcı, “Tehdit değil, ikaz mahiyetiyle, ‘Bu hakaretlerine devam edersen seni bakla odunuyla tanıştıracağım’ cümlesini kullandım. Ama amacım, ‘seni devlete şikayet ederim.’ Devletin yasalarıyla karşılaştırmaktır. Yani çok sert odun cümlesini kullandım. Adalet anlamında kullandım. Sert odun kırılmaz. Bu anlamda söyledim..!!”

Alaattin Çakıcı ifadesinde ne dedi? Alaattin Çakıcı’nın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifadesi alındı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden Alaattin Çakıcı’nın ifadesi ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çakıcı hakkında Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mektubun ardından “hakaret ve tehdit” iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Alaattin Çakıcı, Nisan ayında tahliye edilmişti.

ALAATTİN ÇAKICI İFADESİNDE NE DEDİ?

Çakıcı’nın ifadesinde “Artık birileri ne sayın devlet başkanımıza ne de sayın Bahçeli’ye Alaattin Çakıcı’yı neden koruyorsunuz diye, malum kişilerin gereksiz gündem yapmalarına gerek kalmamıştır. Artık yargı bu dava ile ilgili soruşturmasını başlatmış” dediği ortaya çıktı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Alaattin Çakıcı’nın Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verdiği ortaya çıktı. Çakıcı, verdiği ifadede Kılıçdaroğlu için kullandığı “dürzü” ifadesini aslında “İsmailiye mezhebinin bir alt kolu” anlamında kullandığını söylediği öne sürüldü.

Çakıcı ifadesinde, “Dürzü kelimesinin anlamı, İsmailiye mezhebinin bir alt kolu olan, Cebel dağında yaşayan, Halep bölgesinde yaşayan İslamiyet’in farklı bir kolu olan, yani sosyal hayattaki inanıştaki genişlik kavramıdır dürzü..!! Evet doğrudur, halk dilinde dürzüyü farklı anlama çekebiliyorlar” şeklinde konuştu.

“Bakla kazığıyla seni tanıştıracağım” şeklindeki sözlerini ise Alaattin Çakıcı bu ifadelerle savundu;

Tehdit değil, ikaz mahiyetiyle, ‘Bu hakaretlerine devam edersen seni bakla odunuyla tanıştıracağım’ cümlesini kullandım. Ama amacım, ‘seni devlete şikayet ederim.’ Devletin yasalarıyla karşılaştırmaktır. Yani çok sert odun cümlesini kullandım. Adalet anlamında kullandım. Sert odun kırılmaz. Bu anlamda söyledim..!!” Yeni Akit

selyus