Ana Sayfa HUKUK 6 Ekim 2021

Gül Gülüm davasında flaş gelişme

Kamuoyunda Gül Gülüm davası olarak bilinen kadın cinayeti dosyasında önemli bir gelişme yaşandı. Kamuoyuna yanlışlıkla Gül Gülüm olarak yansıyan ama asıl adı Gül Çakmak olan genç kadın Çatalca’da eşi tarafından canice öldürülmüştü.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Gül Çakmak’ın partisinin üyesi olduğunu açıklamış ve eşi Sare Davutoğlu ile birlikte acılı aileyi Çatalca’da ziyaret etmişti.
Silivri Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada cani koca hakim önüne çıkarıldı.
Gül Çakmak’ın annesi Aynur Uç şikayetçi olarak davaya katılırken, ailenin avukatlığını Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı Avukat İsa Mesih Şahin yaptı. Davayı Gelecek Partisi Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Habibe Çiftçioğlu Başar, İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Perihan Toğay ve parti mensupları da yakından takip etti. Dava sonrasında Gelecek Partisi mensupları Silivri adliyesi önünde aile ile birlikte açıklama yaptı.
Ailenin avukatlığını üstlenen Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin yaptığı açıklamada; “Çatalca’da partimizin üyesi olan Gül kardeşimiz kocası tarafından canice öldürülmüştü. Ailenin yanında olacağımıza söz vermiştik. Genel Başkanımız da konuyu yakından takip ediyor. Biz cani kocanın en ağır cezayı alması için, adaletin yerini bulması için hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Kadın cinayetlerinde caydırıcı cezaların yanında en önemli hususun toplumun bilinçlenmesi ve eğitilmesi olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda da atılması gereken her türlü siyasi adımı atmak için çalışıyoruz.” dedi.
Gelecek Partisi Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Habibe Çiftçioğlu Başar da konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başar “Silivri’de Aynur teyzemizin yanındayız. Onunla birlikte bizim de yüreğimiz yandı. Maalesef sadece burada değil Türkiye’nin her yerinde bizi üzen kadın cinayetleri ile karşı karşıyayız. Bu davaları sadece Silivri’de değil, tüm Türkiye’de gelecek Partisi kadın Politikalar Başkanlığı olarak takip ediyoruz. Amacımız bu davaların sonunda faillerin en ağır cezayı almasıdır. Diğer amacımız da Türkiye’de artık bu cinayetlerin yaşanmaması, kadınların öldürülmemesi ve insanların yaşam haklarının ellerinden alınmamasıdır. Bunun için gerek hukuki düzenlemelerin, gerekse toplumsal düzenlemelerin yapılması ve bir zihniyet dönüşümün gerçekleşmesi için bizler Gelecek Partisi olarak elimizden geleni yapacağız.” açıklamasında bulundu.

Öldürülen Gül Çakmak’ın acılı annesi Aynur Uç adliyeden gözyaşlarıyla çıktı. Aynur Uç; “Evladımın öldürüldüğü ilk günkü acıyı bugün de yaşadım. Başka anneler yanmasın istiyorum, adalete güveniyorum. En ağır cezanın verilmesini istiyorum” dedi ve konuşmasının sonunda davayı yakından takip eden Gelecek Partisi yetkililerine teşekkür etti.
Davanın karar duruşması için 28 Aralık tarihine bırakıldığı öğrenildi.

selyus