Ana Sayfa HUKUK 11 Şubat 2023

Hatay’da depremde yıkılan Rönesans Rezidans’ın müteahhitleri, yurt dışına çıkmaya çalışırken yakalandı

Hatay’da depremde yıkılan Rönesans Rezidans’ın müteahhitleri, yurt dışına çıkmaya çalışırken İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve Hatay dahil 10 ilimizde büyük yıkıma sebep olan deprem sonrası, yıkılan yapılar incelemeye alındı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, yıkılan yapıların müteahhitlerinin soruşturulacağını ve yurt dışına çıkışlarının yasaklanacağını açıklamasının ardından Hatay’da depremde yıkılan Rönesans Rezidans’ın müteahhitleri, yurt dışına çıkmaya çalışırken İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı. Şahısların yüklü miktarda para ile kaçmaya çalıştığı iddia edildi.

Hatay’da depremde yıkılan Rönesans Rezidans’ın müteahhidlerinden Mehmet Yaşar Coşkun, yurt dışına çıkmaya çalışırken İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı…

İHBAR EDİLDİ

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Hatay’daki Rönesans Rezidans İnşaat’ın müteahhidi olduğu iddiasıyla şüpheli Mehmet Yaşar Coşkun hakkında ihbar geldiği, şüphelinin paralarla birlikte yurt dışına kaçmak için İstanbul Havalimanı’na geldiği yönünde ihbar geldiği ve şüphelinin yakalanarak Karabağ’a çıkışının engellendiği aktarıldı.

“CENNETTEN BİR KARE” DİYE REKLAMINI YAPTILAR

Yaklaşık 1000 kişinin yaşadığı tahmin edilen rezidansta çok sayıda kişinin enkaz altında kaldığı belirtildi. Bölgeye ulaşan arama-kurtarma ekiplerince çalışmalar sürdürülürken, inşaatı yapan şirketin, 2013’te rezidansın fotoğraflarını sosyal medyadan “Cennetten bir kare, Rönesans Rezidans” notuyla paylaştığı ortaya çıktı. Rezidansın bulunduğu sokaktaki 12 katlı başka bina da deprem nedeniyle yıkıldı. Rezidans ve diğer apartmanda enkaz altındakileri kurtarmak için ekipler, çalışmalarını sürdürüyor. Enkazda yakınları olanlar ise yapının yakınında gelecek iyi haberleri bekliyor.

HATAYSPORLU CHRİSTİAN ATSU VE TANER SAVUT’TAN HABER ALINAMIYOR

Öte yandan Hataysporlu futbolcu Kerim Alıcı, sportif direktör Taner Savut ve takım arkadaşı Christian Atsu’nun Rönesans Rezidans enkazında olduğunu belirterek, “Taner Savut ve Christian Atsu enkaz altında. Bir an önce yardım istiyoruz. Ekinci Mahallesi, İnönü Bulvarı, A1 Blok, 9. kat. Rönesans Rezidans, Hatay” notuyla paylaşıp, yardım çağrısında bulunmuştu.

selyus