Ana Sayfa HUKUK 23 Eylül 2020

Taha Ün’e takılan bu kelepçe aslında vijdanlara takılmıştır!

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan “Sağlam İrade”nin öncüsü Taha Ün, “Yaşanan hukuk skandalına ilişkin detaylı açıklamam ektedir. Telefon açan, mesaj atan, desteğini ifade eden herkese şükranlarımı sunarım. Korkutma ve sindirme çabalarının bizi yolumuzdan döndüremeyeceğini başta bu oyunu tezgahlayan pelikan çetesi olmak üzere herkes bilmeli”

Taha Ün, bir şikayet gerekçesi ile sabahın köründe evinden alınarak karakola götürülmüş ve anne babasının gözü önünde kelepçelenmişti! Ün’e takılan bu kelepçe aslında vijdanlara takılmıştır. Özellikle de susanların vijdanlarına (!)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel kalem müdürü Sema Silkin ile 2015 yılı Haziran ayında dünya evine giren Taha Ün’ün Beylerbeyi Sarayı’nda, İBB eski Başkanı Kadir Topbaş’ın kıydığı nikahına şahit olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılmıştı. Diğer şahitler ise Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım olmuştu.

Gelecek Partisi’nde siyasal iletişim faaliyetlerini yürüten ve “Sağlan İrade” olarak ismi öne çıkan Taha Ün, gözaltına alındı. Ün’ün aslında hiç yapılmayan bir suç duyurusu gerekçe gösterilerek yanlışlıkla yada bilinçli olarak gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Sağlam İrade Taha Ün, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda aslında olmayan bir suç duyurusu gerekçesiyle gözaltına alındığını duyurdu. Yaşadığı süreci Twitter hesabından takipçileriyle paylaşan Taha Ün, Memur-Sen’in kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğuna ilişkin bilgi verildiğini ifade etti. Fakat kısa Memur-Sen de Twitter hesabından paylaşımda bulunarak aslında böyle bir suç duyurusunun olmadığını söyledi. Taha Ün, serbest bırakılmasının ardından “Hakkımda olmayan bir suç duyurusunu evvela varmış gibi işleme koyan, ardından da başkasının işlediği bir suçu bana mal ederek hakkımda yakalama ve ev araması kararı veren adli merciler hakkında; kaçma şüphem olmamasına rağmen ailemin önünde bana kelepçe takan, corona şartlarında hiçbir sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet etmeksizin aldığı bu sözde “tedbiri” uygulayan kolluk kuvvetleri hakkında suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

TAHA ÜN’ÜN EŞİ SEMA SİLKİN ÜN’ÜN AÇIKLAMASI…

Sema Silkin Ün, “Sabah 7:45 gibi kapıyı vurup geldiler. Arama izinleri olduğunu söylediler. Taha Bey’i arıyorsanız söyleyeyim hazırlansın dedim. Sonuçta kaçak birinden bahsetmiyoruz.

Taha’yı uyandırdım.

Polisler bir hakaret davası olduğunu söylediler.

Bize hiçbir tebligat gelmediğini söyledim. ‘Bizi orası ilgilendirmez’ dediler.

Evin aranmasına ilişkin işlemlere dair tutanağın tutulmasının ardından karakola götürdüler.

İfadenin savcılıkta alınacağı söylenmiş orada.

Kelepçe takarak Kartal Anadolu Adliyesi’ne götürdüler. O ana kadar hiçbir şey bilmiyordu Taha. Savcılık ifadesinden şimdi çıktı.

Memur Sen ile alakalı ‘andımız’ kararıyla ilgili bir basın açıklaması vardı. Onu RT etmiş Taha. O RT’nin altına biri gelip Memursen’e küfür etmiş.

Memur Sen’in avukatı Taha’ya da suç duyurusunda bulunmuştu. Olay bundan ibaret.”

MEMUR-SEN AÇIKLAMA YAPTI

selyus