Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 17 Kasım 2022

Adalet Bakanı Bozdağ’dan CHP’li sokak kabadayısı Başarır’a “Ahlaksız, yalancı”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bütçe görüşmeleri sırasında CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile tartıştı. Başarır’ın, Yalova Belediyesinde ‘zimmete para geçirilmesi’ iddiasıyla açılan davanın duruşmasına ilişkin ‘Siz, mahkemenin çözüm kayıtlarını almadan açıklama yaptınız. Yalova Adliyesi’ni ziyaret ettiniz. Sayın Bakan gerçekten orada olanların tamamını incelediniz mi? Biz, mahkeme bastık mı?’ sorusunu Bakan Bozdağ, ‘İnceledim. Yalan söylüyorsun.’ şeklinde cevapladı.

Türkiye gazetesinin haberine göre TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Adalet Bakanlığının 2023 yılı bütçe görüşmeleri yapıldı. Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılamaya müdahalesi nedeniyle “duruşma hakimlerine alenen hakaret” ve “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçlarından hakkında fezleke düzenlenen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Siz, mahkemenin çözüm kayıtlarını almadan açıklama yaptınız. Yalova Adliyesi’ni ziyaret ettiniz. Sayın Bakan gerçekten orada olanların tamamını incelediniz mi? Biz, mahkeme bastık mı?” diye sordu. Bunun üzerine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “İnceledim. Yalan söylüyorsun” dedi.

3 CHP’Lİ VEKİL HAKKINDA “DOKUNULMAZLIĞIN KALDIRILMASI” ÇAĞRISI

Eski Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman hakkındaki davada CHP’li 3 milletvekilinin mahkeme heyetine yönelik eylemlerine değinen Bozdağ, “Yargıya karşı, yargı görevi yapan hakim ve savcılarımıza hakaret edilmesi, Yalova örneğinde olduğu gibi mahkeme heyetine karşı el kol sallanması ve hakaret içeren sözler söylenmesi asla kabul edilemez. Fotoğrafları, o görüntüleri izledikten sonra, salondan çıkıp o koridorlarda konuşanları, deşifreleri gördükten sonra ben Adalet Bakanıyım, Hakimler Savcılar Kurulunun başkanıyım, orada görev yapan hakime savcıya hakaret edene cevap vermek, haddini bildirmek benim vazifem.” değerlendirmesinde bulundu.

“LÜTFEN DOKUNULMAZLIĞINI KALDIRIN”

Milletvekillerine çağrıda bulunan Bozdağ, “Türk mahkemelerini basanların, yargıçlarımıza, savcılarımıza el kol sallayıp onlara hakaret edenlerin lütfen dokunulmazlığını kaldırın. El salladıkları yargının huzuruna bunları çıkarın.” diye konuştu.

FETÖ ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Bakan Bozdağ, 2011 yılında TBMM Genel Kurulu’nda, Fethullah Gülen ile ilgili sözlerini hatırlatan muhalefet milletvekillerinin eleştirilerine şöyle cevap verdi:

“FETÖ hain bir terör örgütüdür. Bu ülkeye kastetmiştir. O konuşmamı hiç gündemden düşürmüyorlar. O sözler o dönemde söylenmiş sözler. Ama keşke söylememiş olsaydım.

‘FETÖ İLE MÜCADELEYİ EN ÜST DÜZEYDE YAPAN ADAMIM’

Ben FETÖ’yü yargıdan silen, FETÖ ile mücadeleyi en üst dizeyde yapan adamım. Bizim abdestimizden kimsenin şüphesi olmasın. Terör örgütü FETÖ/PDY’nin o zaman terör örgütü olduğuna dair bir mahkeme kararı yok. Bir başka şey yok. Türkiye’de hiçbir kimse FETÖ’ye terör örgütü dememiş.

Sadece bizim dönemde değil, bizden önce cumhurbaşkanlığı yapmış merhum Demirel, hayatta olan Sezer, merhum Turgut Özal ve başbakanların hepsi, önceki bakanların hiçbiri terör örgütü dememiş. Hiçbir parti genel başkanı da dememiş. Hiçbir partinin temsilcisi de dememiştir. İlk defa FETÖ/PDY’ye, önce ‘Haşhaşi’, sonra ‘legal görünümlü illegal yapılar’, sonra ‘FETÖ/PDY silahlı terör örgütü’ diyen başbakan, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bunların altında da MGK üyesi olarak benim imzam vardır. Şerefle attığım bir imzadır.”

‘BENİM GÖREVİM HAKİMLERİ KORUMAKTIR’

Muhalefetin, hakimlere yönelik, ‘sarayın hakimleri’ sözlerine sert tepki gösteren Bakan Bozdağ, “Bunu kabul etmiyorum. Hakimlerimize, ‘sarayın hakimleri’ benzetmesi hakimlerimize yapılan büyük bir haksızlıktır. Kimsenin de haddi değildir. Haddi olmayanlara da hadleri bildirilir. Hakimlerimiz gece gündüz çalışıyor. Benim görevim onları korumaktır” dedi. Türkiye gazetesi

selyus