Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 2 Kasım 2016

Afrikalı liderlere FETÖ uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Afrika İş Formu açılışında Afrikalı liderlere FETÖ konusunda uyarılarda bulunarak, “Yarın o ülkelerde devlete sızdıkları anda ‘çok geç oldu’ diyebilirsiniz. Biz yaşadığımız için siz kardeşlerimi uyarıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Formu açılışına katıldı.

Açılışta konuşan Erdoğan, “Forum hem Afrika kıtası hem de 2008 yılından bu yana stratejik ortağı olduğumuz Afrika Birliği ile yürüttüğümüz yakın ilişkilerin bir meyvesidir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrikalı liderlere FETÖ konusunda da uyarılarda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN FETÖ UYARISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında dünyanın ve Afrika’nın en önemli problemlerinden birinin terör olduğunu belirterek, “Terör örgütleri iletişim ve ulaşım imkanlarının da katkısıyla küreselleşiyor, metastaz geçiriyor. Bugün lokal terör örgütlerinden ziyade DEAŞ, EL Kaide’ye, FETÖ ve PYD gibi bölgesel ve küresel şer şebekelerinden bahsediyoruz. Dünyada hiçbir ülke bu şer odakları tehditlerine karşı bağışıklık kazanmamıştır. Paris’te Brüksel’de, Boston’da meydana gelen terör eylemleri maalesef bu gerçeği bir kez daha ortaya koymuştur. 15 Temmuz gecesi ülkemizin yaşadığı başarısız darbe girişimi de bir yönüyle büyük bir terör eylemidir. 246 vatandaşımız şehadetine neden olan bu terör eyleminin faili ise Fetullahçı Terör Örgütü’dür. Uzun yıllar legal görünümlü kuruluşlar altında örgütlenen, eğitim öğretim gibi insani yardım gibi kavramlar arkasına saklanarak devlete sızan bu yapı, 15 Temmuz gecesi ordu içindeki militanları aracılığı ile kanlı bir darbe girişiminde bulundu. Bu örgütün en yaygın olduğu kıtalardan birisi Afrika kıtasıdır. Afrika kıtası ülkelerinin bu örgüte karşı dikkatli olması gerekir. Yarın o ülkelerde devlete sızdıkları anda ‘çok geç oldu’ diyebilirsiniz. Biz yaşadığımız için siz kardeşlerimizi uyarıyoruz. Vakit geçmeden diyoruz. Milletimizin demokrasisine, ülkesine sahip çıkması sayesinde bu ihanet teşebbüsü boşa çıkarıldı. Dini kavramları kullanarak genç nesilleri robotlaştıran bu örgüt, sadece bize değil, varlık gösterdiği tüm ülkelere karşı büyük tehdittir. 170 ülkede faaliyetimiz var diyor. Yani 170 ülkenin gençlerini zehirleyen, o ülkelerin devlet kademelerine sızma çalışmalarını sürdüren böyle bir terör örgütü” diye konuştu.

selyus