Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 23 Mayıs 2016

Ahmet Davutoğlu ne demek istedi?

AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde konuşan Ahmet Davutoğlu, “Zaferle sonuçlanmış bir seçimden kısa bir süre sonra yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi. Bu durumun sizin ve milletimizin maşeri vicdanında oluşturduğu rahatsızlığın da farkındayım”

Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Genel Başkan ve Başbakan sıfatıyla son konuşmasını yapan Ahmet Davutoğlu’nu teşkilatlar bağrına bastı. Yaklaşık 30 dakika konuşan Davutoğlu, konuşmasının bir bölümünde “Zaferle sonuçlanmış bir seçimden kısa bir süre sonra yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi. Bu durumun sizin ve milletimizin maşeri vicdanında oluşturduğu rahatsızlığın da farkındayım” diyerek ne demek istedi?

Partisinde yeni bir dönüm noktasına geldiklerine dikkati çeken Davutoğlu, şöyle dedi:

“Bu konuşmayı yapmak benim için kolay görülmeyebilir bazıları açısından ama sizin huzurunuzda bulunmak benim için her zaman en büyük şeref olmuştur, en büyük şeref olacaktır. Bir Allah’ın huzuruna bir de sizin huzurunuza ve milletimizin huzuruna Allah hep ak alınla çıkmayı nasip etsin.

Daha önce iki kez sizlerle birlikte olduğum bu salonda, zaferle sonuçlanmış bir seçimden kısa bir süre sonra yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi. Bu durumun sizin ve milletimizin maşeri vicdanında oluşturduğu rahatsızlığın da farkındayım ama meselemiz, derdimiz, davamız, bütün şahsi hallerimizin üzerindedir. 1 Kasım seçimlerinde yüzde 49,5 oy ve 24 milyon seçmenin desteğini aldıktan 6 ay sonra olağanüstü kongre kararı alıp görevi devretme kararımın arkasındaki yegane gerekçe, partimizin birlik ve bütünlüğüne verdiğim değer ve AK Parti hareketinin zarar görmesinden duyduğum endişedir.”

selyus