Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 7 Eylül 2017

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, Rize’de

AK Parti İnsan Hakları’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, İnsan Hakları Başkan Yardımcıları Hüsnüye Erdoğan ve Ceyda Bölünmez Çankırı ile Rize İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Aynı zamanda Rize gelini olan Kavakçı, bundan dolayı da ayrıca bir ilgi gördü.

Genel Başkan Yardımcısı Kavakçı’ya AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, İl Kadın Kolları Başkanı Yağcıtekin ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti.

Kavakcı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, terör örgütlerinin tümüyle mücadeleye devam edeceklerini vurgulayarak, “Mücadele devam ettikçe onlar daha saldırgan oluyor ama son demlerini yaşıyorlar. Bugün de Dürümlü katliamının faillerinden birisinin ele geçirilmiş olduğunu ve artık hiçbir katliam yapamayacağını duymuş olduk. Güvenlik güçlerimizi tebrik ediyoruz. Rabbim terörle mücadele edenlerin yardımcısı olsun.” ifadesini kullandı.

“DÜNYANIN NERESİNDE OLURSA OLSUN, BİZİM ‘DÜNYA 5’TEN BÜYÜKTÜR’ DİYEN BİR CUMHURBAŞKANIMIZ VE GENEL BAŞKANIMIZ VAR”

Sınırın içinde ve dışında ülkenin güvenliği için çok büyük bir mücadele verildiğine işaret eden Kavakcı, “Fırat Kalkanı Harekatında nasıl yaptıysak, biz de gittik, gördük. Sınırın içinde ve dışında her türlü mücadele bizim vatandaşlarımızın güvenliği için devam edecek. Türkiye terörle mücadeleye çok büyük bir başarıyla ve kararlıkla devam edecek. Dünyanın neresinde olursa olsun, bizim ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyen bir Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız var. Sadece bu ülkenin insanlarının haklarını değil, dünya mazlumlarını savunan bir liderimiz var.” diye konuştu.

Kavakcı, dünyanın neresinde olursa olsun terörle mücadelenin başarıya ulaşması için Türkiye’nin müttefikleri ve dostlarının da en az Türkiye’nin gösterdiği hassasiyeti ve kararlılığı göstermesini beklediklerini ifade etti.

“NE YAPARLARSA YAPSINLAR BİZİ BİRBİRİMİZE DÜŞÜREMEZLER”

Kurban Bayramı dolayısıyla Türkiye’nin farklı yerlerinde olduklarını anımsatan Kavakcı, şunları söyledi:

“Kürt, Türk, Roman, Alevi, Sünni, hiçbir ayrım yapmadan, doğu, batı, Karadeniz hiç fark etmeden ekimizle beraber ülkemizin her yerinde ve topraklarımızın da dışına çıkarak bizi bölmeye çalışanlara güzel bir mesaj verdik. Her yerde şunu gördük. Ne yaparlarsa yapsınlar, bizi birbirimize düşüremezler. Bu ülkenin vatandaşları dili, dini, ırkı ve düşüncesi ne olursa olsun hepsi birbirinden değerlidir ve eşittir. Bu topraklarda ve dünyanın hiçbir yerinde bir hak ihlali olmaması için mücadelemiz devam edecek.”

Kavakcı, Suriye’de yaşanan katliamın sona ermesi için mücadelenin devam edeceğini vurgulayan Kan, Suriyelilere sahip çıkmayı sürdüreceklerini bildirdi.

“BU KATLİAMA KARŞI BİZ DE AK PARTİ OLARAK HÜKÜMETİMİZİN YANINDAYIZ”

Myanmar’da Arakanlı Müslümanlara yapılanların unutulmaması gerektiğine işaret eden Kavakcı, “Orada büyük bir katliam yaşanıyor. Türkiye, Türkiye’ye yakışır tutumunu sergiliyor. Bu katliama karşı biz de AK Parti olarak hükümetimizin yanındayız. AFAD zaten kamplarda gördüğümüz gibi çalışmalarını başlatmış. Oradaki kardeşlerimize destek olacağız inşallah.” değerlendirmesini yaptı.

“BU TÜR KATLİAMLAR İNSANLIK TARİHİNDE UTANÇ VERİCİ”

Kavakcı, Arakan’da yaşananların bir vahşet olduğunu kaydederek, şunları aktardı:

“Biz Türkiye olarak aynı Suriye’de yaptığımız gibi ‘Katliam var, bunun durması lazım’ demiştik, şimdi de diyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan gerekli açıklamaları yapmış ve Bangladeş hükümetine kapılarını kapatmamaları için de ricada bulunmuşlar. Türkiye olarak biz elimizden gelen desteği yapacağız. Bu tür katliamlar insanlık tarihinde utanç verici. Bu tür katliamlardan sonra terör yayılıyor ve artıyor. Aynı Suriye’de olduğu gibi DAEŞ’in can almasına sebebiyet veren unsurlardan bir tanesi Suriye’deki katliama Türkiye hariç herkesin sessiz kalmış olması. Sonradan diğer ülkeler seslerini yükseltmeye başladılar.

selyus