Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YEREL YÖNETİMLER 11 Ekim 2022

AK Parti Grup Sözcüsü Türkyılmaz, “Pudracı İBB” deseydik, hoşunuza gider miydi?”

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ ÖZEL HABER
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cenaze Nakil Aracı’nda Adana’da narkotik polisleri tarafından 144.5 kilo esrar yakalanması Türkiye gündemine oturdu.
Pazartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda da gündeme gelen bu vahim durum hakkında hem İBB yöneticileri hem de CHP’li meclis üyeleri olayı taşeron firmaya fatura etmeye çalışsalar da inandırıcılığı ve bir karşılığı olmadı.
Konuyla ilgili İBB Meclis Toplantılarının 1. Oturumunda söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Avukat Murat Türkyılmaz, CHP’lilere ders niteliğinde bir konuşma yaptı.

“ARABANIN MARKASI FORT, FORT BU İŞTEN SORUMLU. ARACIN LASTİKLERİ LASSA, LASSA DA SORUMLU!”
Grup Sözcüsü Türkyılmaz konuşmasında:
Değerli arkadaşlar, maalesef İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze nakil aracı Diyarbakır’a cenaze için (içinde cenaze vardı, yoktu, oda belirsiz) gitmiş ve dönüş yolunda Adana’da narkotik polisler tarafından durdurulduktan sonra 144 kilo uyuşturucu ile bu araç yakalandı. Aracın üzerinde “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cenaze Nakil Aracı” yazıyor. Bir taşeron firma bu hizmeti veriyor. Şoförünün geçmiş dönemde işe alındığı gibi mazeretler duyduk. Yani arkadaşlara göre şöyle: ‘Arabanın markası Fort, Fort bu işten sorumlu. Aracın lastikleri Lassa, Lassa da sorumlu. Durduran narkotik polisleri de sorumlu. Bu emri veren idari amirde sorumlu, ama Büyükşehir Belediyesi sorumlu değil!
Büyükşehir Belediyesinin taşeron firması arkadaşlar, sizin sorumluluğunuz var.”
“KILIÇDAROĞLU UYUŞTURUCUDAN VERGİ ALINMASI GEREKİR DEMİŞTİ, BUNLARDAN VERGİ ALIYOR MUSUNUZ DİYE SORU ÖNERGESİ VERSEK OLUR MUYDU?”
Konuşmasına devam eden Türkyılmaz, “Geçmişte bir bakanımızın fotoğrafından yola çıkarak aylarca itibar suikastı yaptınız. Sayın bakanımızı pudra kelimesiyle bir araya getirerek (burada meclis üyelerimiz var, geçmiş tweetleri var konuyla ilgili) maalesef böyle aşağılık bir siyaset yaptınız. Bakın bu size örnek olsun. Bunu yapan arkadaşlara söylüyorum. Biz bugün şunu yapabilirdik, bu fotoğrafı alırdık, önünde 144 kilo esrarın olduğu, narkotik köpeğinin bulunduğu, ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cenaze Nakil Aracı’ yazan aracın fotoğrafı üzerinden, “Pudracı İBB” deseydik, hoşunuza gider miydi?” “Meğer İstanbul Büyükşehir Belediyesi finansal kaynak üreteceğiz derken uyuşturucu ticareti yapıyormuş” gibi bir laf etseydik, olur muydu? Olmazdı. “Mesela deseydik ki; sayın Kılıçdaroğlu uyuşturucudan vergi alınması gerekir demişti, bunlardan vergi alıyor musunuz diye soru önergesi versek olur muydu?” Olmazdı dimi? Bakın İstanbul Büyükşehir Belediyesi hepimizin. Bu kurumun itibarının zarar görmemesini arzu ediyoruz. Yapılan açıklamada o yönde. Münferit kişisel bir mesele olduğunu söylüyorlar, böyle olduğuna inanmak istiyoruz.
Yoksa meseleyi uzatıp, DİAYDER davasında pkk’lıları gassal olarak aldığınıza dair bilgileri de buna ilave ederek “Ne işler çeviriyorsunuz arkadaşlar” demiyoruz! Sizin gibi ucuz siyaset yapmıyoruz. Haberiniz olsun.”
İstanbul’a ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne geçmiş olsun dileklerinde bulunan Türkyılmaz, “İnşallah bundan sonra taşeron firmalın denetlenmesi, takip edilmesi konusunda aşırı hassasiyet gösterirsiniz. İnşallah kurum da bizler de bundan zarar görmeyiz.” diyerek konuşmasını tamamladı. İstanbul Takipte Haber Merkezi

selyus