Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

AK Parti İstanbul adaylarını yorumladık!

AK Parti, 14 Mayıs’ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne katılacağı ve Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim ettiği milletvekili aday listelerini açıkladı.

Buna göre, AK Parti’nin aday listesinde büyük bir değişim oldu ve 27. Dönem’de görev alan milletvekillerinin yüzde 65’i değişti.

Uzun süredir uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu olan 3 dönem kuralı “istisnasız” uygulandı.

İstanbul 3 bölgede de milletvekillerinin yüzde 65’i listelere yazılmadı.

Tabı bu arada yeni listeleri incelediğimizde 1., 2., ve 3. bölgelerde 28. dönem milletvekili adaylarının içinden partiye oy katkısı olacak olan isimleri görüyoruz.

BİRİNCİ BÖLGE VEKİL ADAYLARINI TANIYALIM

1. bölgede Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un olması teşkilatlar için büyük bir şanstır.

Bakanlık görevinde olağanüstü performans gösteren Kurum, seçim sürecinde hem sahada hem de deprem bölgesinde olacağı için onu yoğun bir tempo bekliyor.

Yine bu bölgede AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir var.

Partinin gençlik kollarından beri aktif siyasetin içinde olan Kandemir, siyasi tecrübesi ile sahada etkili çalışma yapacaktır.

Bu bölgede çalışkan bir isim Hasan Turan var.

Hasan Turan Giresunluların Federasyon Başkanlığını başarıyla yaptığı için hemşerilerinde bir karşılığı var.

Hele vekil olduktan sonra İstanbul’da ikamet eden diğer memleketlilerin de dertleriyle ilgilendiği, sorunlarını çözdüğü ve onlara dokunduğu için her kesim de karşılığı olan bir isim oldu.

Çalışkanlığı ile de tanınan Hasan Turan, AK Parti’ye çok oy getirir.

Müşerref Pervin Tuba Durgut, 27. dönem milletvekilliği görevini yürüttü.

Tütüne karşı hassasiyetleri olan ve halen Yeşilay yönetiminde bulunan Durgut, kadına karşı şiddet alanlarında çalışmalar yürüttü ve bu alanlarda sosyal kampanyalar yönetti.

Müşerref Pervin Tuba Durgut, mecliste zaman zaman etkili konuşmalar yaparak ses getiriyor.

Hulusi Şentürk, İstanbul’da ikamet eden 700-800 bin Kastamonulu hemşerilerini başarıyla temsil etti ve etmeye de devam ediyor.

Vekilimizin en güzel özelliği mümkün mertebe dedikodudan uzak, partisine, hemşerilerine ve İstanbullulara hizmet ediyor.

Hulki Cevizoğlu, özellikle ulusalcı seçmenin oylarını AK Parti’ye çekecek çok doğru bir isim. Tanınırlık oranı yüksek olduğu için partili partisiz her kesimden oy getirir.

Tuğba Işık Ercan, AK Parti teşkilatlarında fazlasıyla karşılığı olan bir isim.

Hem ağırbaşlı oluşu, hem de muhafazakar duruşu ile kadınlara örnek olan Ercan’a ön sıralarda yer verilmesi isabetli bir karar oldu.

Kadın teşkilatlarının sevdiği ve saydığı Tuğba Işık Ercan ismi duyulduğunda kendisinden becayişle bahsedilir olması ayrıca artısı.

İsmail Erdem, başlı başına bir marka.

İstanbul’da ikamet eden yaklaşık 1 milyon Sivaslının ağabeyi ve kanaat önderi olma özelliğinin yanı sıra başka memleketli vatandaşlar tarafından da sevilen bir isim.

Ayrıca saha hakimiyeti çok yüksek.

Erdem, teşkilatlarını arkasından sürükleyip Ataşehir’in mahalle, cadde ve sokaklarını gezerek ilçeyi adeta ilmik ilmik ördü.

Yahya Çelik, futbol tabiriyle partisinin altyapısında (gençlik kolları) yetişen yetenekli bir siyasetçi.

Sultanbeyli İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı döneminde parlayan ve daha sonraki yıllarda İBB Meclis Üyeliliği, SKM Başkan Yardımcılığı yapan Yahya Çelik, en son Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Karadeniz Bölge Koordinatörlük görevini yürütüyordu.

Çelik, siyasi tecrübesini sahaya yansıtarak partisine çok oy getirir…

Mersinli olan Behiye Eker, üniversite yılları ile birlikte İstanbul’a yerleşti ve burada meslek hayatını sürdürdü.

Daha sonraki yıllarda kendisini dünyanın en büyük Sivil Toplum Kuruluşu (STK) olan AK Parti’de buldu.

Önceki yıllarda da vekil adayı olarak seçmenin karşısına çıkan Eker, hem partide hem içinde bulunduğu STK’larda her zaman görev insanı oldu.

AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevine bulunan ve halihazırda MKYK üyesi olan Behiye Eker, teşkilatlarda yakından tanınan ve partisine fayda getirecek bir isim.

Doktor Ümmü Gülşen Öztürk’ün dolu dolu bir özgeçmişi var.

AK Parti İstanbul’da 5 dönem görev yapan Özütürk, Cumhurbaşkanlığı Gıda ve Sağlık Politikaları Kurulu Üyesi olarak görevini yürütüyor.

Hem meslek hayatı hem STK görevleri hem de siyasi tecrübesi ile çok geniş kitlelere dokunan Doktor Ümmü Gülşen Öztürk’ün partisine fazlasıyla oy getireceğini söyleyebiliriz.

Serkan Bayram, ‘anlatmama gerek yok, görüyorsunuz’ diye esprili bir reklam filmi vardı. Aynı onun gibi.

Serkan Bayram, özellikle Buğday Tanesi filmi ile hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hem partisine ve hem de engellilere önemli artı kazandırdı.

Bayram’ın en önemli özelliği çok çalışkan ve pratik bir insan olmasının yanı sıra teşkilatlarda ziyadesiyle karşılığı var.

Türkiye’deki yaklaşık 13 milyon engellinin gönlünde taht kuran Serkan Bayram, AK Parti’ye her kesimden çok oy getirir.

Listedeki bir başka tanınan isim Azmi Ekinci, tecrübeli bir siyasetçi.

İstanbul teşkilatlarının yakından tanıdığı bir isim.

Özellikle AK Parti Sancaktepe Kurucu İlçe Başkanlığı döneminde başarılı bir grafik çizince Erdoğan’ın dikkatini çekmişti.

Halihazırda MKYK üyesi olan Azmi Ekinci, özellikle 1. bölgedeki Doğu ve Güneydoğu seçmeninden çok oy getirir partisine.

İlim Yayma Cemiyeti’ni temsilen siyasete giren Nurettin Alan, avukatlık mesleğini yürütmektedir.

Cemiyetin Başkanvekili olan Alan, düzgün hitabeti ve STK tecrübesi ile hem Tokatlı hemşerilerini hem de muhafazakar seçmene dokunarak partisine oy getirecektir.

Fatih Süleyman Denizolgun, AK Parti Üsküdar ve İstanbul Gençlik Kolları’nda uzun süre görev aldı.

Merhum Süleyman Hilmi Tunahan’ın torunu olan Denizolgun, kendi muhafazakar camiasında çok sevilen ve karşılığı olan bir isim.

Çok konuşmayan ancak iyi bir görev adamı olan Fatih Süleyman Denizolgun, bu dönem partisine arttırarak fayda getirecek bir isim.

Özgeçmişi dopdolu olan Leyla Yenigün, 1992 yılında Milli Gençlik Vakfı Ankara Hanımlar Komisyonu Eğitim Başkanlığı, 1993 yılında Refah Partisi Ankara ili Hanımlar Komisyonu Başkanlığı, 1993-1996 yılları arasında Refah Partisi Genel Merkez Hanımlar Komisyonu Başkanlığı,1998 Fazilet Partisi İstanbul İl Hanımlar Komisyonu Başkanlığı, AK Parti İstanbul İl Yönetimi ve Yürütme Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Komisyonunda görev alan Yenigün, tecrübeli bir siyaset kadını olarak listede bulunduğu yer her ne kadar kritik görünse de kazanacağına hatta kendisinden sonra gelenlere de oy katkısı vereceğine inanıyorum.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları yönetim Kurulu Üyesi olan Yenigün’ün İstanbul Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu üyeliği halen devam ediyor.

Bir önceki köşe yazımda 1. bölgeden 4-5 tane ilçe başkanı listeye girer diye yazmıştım, nihayetinde yazdığımız gibi odu.

1. bölgeye baktığımızda 5 tane ilçe başkanı görüyoruz.

Listedeki diğer isimler ağırlıklı olarak AK Parti teşkilatlarında görev almış tanınmış simalar.

Yapacakları saha çalışmalarıyla partilerine oy kazandıracak tecrübedeler.

Bu arada AK Parti Ataşehir, listeye 4 isim sokma başarısını gösterdi.

Bunda da 26 ay boyunca teşkilatçılık örneği gösteren ilçenin lideri İsmail Erdem’in çok büyük payı var.

İKİNCİ BÖLGE VEKİL ADAYLARINI TANIYALIM

2. bölge 1. sırada teröristlerin korkulu rüyası, görevinde müthiş performans gösteren Süleyman Soylu var.

Soylu’yu tanıtmamamıza gerek yok.

Milliyetçi ve ulusalcı seçmenin idol isimlerinden biri olan Soylu, bu bölgeden artı bir milletvekili daha kazandırır partisine.

DSP Lideri Mehmet Önder Aksakal, 2. bölgede özellikle CHP’ye oy vermek istemeyen vatansever solcuların oylarını toplar.

Ayrıca kendi kimliği ve partisi ile de AK Parti’ye iyi oy getirir.

Mustafa Demir, Fatih Belediye Başkanlığı dönemindeki asil duruşunu vekilken de sürdürüyor.

Hem yerel yönetim hizmetleriyle hem vekilken olan dokunuşlarıyla seçmenin yakından tanıdığı ve değer verdiği bir isim olan Mustafa Demir, partiye çok şey katacaktır.

Bu bölgede ayrıca doktorlar var, akademisyenler var, hukukçular var, gazeteciler var, teşkilatlarda yönetici kadrolarında görev yapan isimler var.

Bu isimlerin partiye artı değer katacağı kesin.

ÜÇÜNCÜ BÖLGE VEKİL ADAYLARINI TANIYALIM

3. bölgede Numan Kurtulmuş birinci sırada bulunuyor.

Akademik özelliği nedeniyle saygınlığı olan bir isim. Siyasi tecrübesini sahaya yansıtacak diye düşünüyorum.

Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun bu bölgeye koyulması tam isabet oldu.

Doğu ve Güneydoğu seçmenin çok fazla olduğu bu bölgede Zekeriya Yapıcıoğlu özerlikle muhafazakar Kürt seçmenine AK Parti’ye oy verdirir.

Halis Dalkılıç, Rümeysa Kadak ve Şamil Ayrım tecrübeli vekil oluşlarının avantajını sahaya yansıtacaklar diye inanıyoruz.

Vekillerimiz 5 yıl boyunca görevlerini başarıyla yaptıklarını düşünüyorum.

Esanyurt’un Kurucu Belediye Başkanı olan Necmi Kadıoğlu, görevde kaldığı yıllar güzel hizmetliyle insanlara dokunan Kadıoğlu, ilçede hala çok sevilen isim olarak gösteriliyor.

Şengül Karslı, gençlik kollarından yukarıları kendi gayretleri ve partiye kattığı artılarla yükselen biri isim.

Önceki dönem MKYK üyesi, bu dönem AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı görevlerini başarıyla yürüten Şengül Karslı’nın tevazu duruşunun yanında analitik düşünebilen siyasetçilerdendir.

Bu bölgede de doktorlar, akademisyenler, hukukçular, gazeteciler, teşkilatlarda yönetici kadrolarında görev yapan isimler var.

Sonuç itibariyle 3 bölgede de ağırlıklı olarak fayda sağlayacak isimler görülüyor. Bir kaç istisna hariç!

Kalın sağlıcakla.

İlginizi çekebilir

FETÖ operasyonları sürüyor

FETÖ operasyonları sürüyor

selyus