Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

AK PARTİ İSTANBUL’DA NELER OLUYOR?

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarını açıklamadı. Bize gelen önceki bilgilere göre 3 büyük il adayı da açıklanacaktı.

Temayülden açıkara çıkan Binali Yıldırım’ın son ana kadar İstanbul için aday gösterileceği kesin gibiydi!

Ta ki Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece yarısı Binali Yıldırım Bayram Şenocak tartışmasına kadar!

Tartışmanın çıkma nedeni bazı ilçelerdeki belediye başkan adayları, lakin esas anlaşmazlık Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu yüzünden çıktı…

Tabakoğlu’na Şile’de çok büyük tepki var! 15 yıl boyunca elle tutulur bir hizmeti olmayan, en basitiyle Şile halkına söz verdiği ilçenin imarını dahi çözmeyen Tabakoğlu, hangi düşünceyle hem de 4’üncü dönem belediye başkan adayı yapılıyor!

O zaman Ümraniye’yi çöp yığınlarından alan ve bugün itibariyle imrenilecek bir kent haline getiren AK Parti’nin en başarılı birkaç belediye başkanından biri Hasan Can’ı da koymanız lazım…

İstanbul’un en başarısız ismini koyar da en başarılı birkaç isimden biri olan Hasan Can’ı koymazsan adalet terazin şaşar!!!

İldeki tartışmada Başkan Şenocak, Yıldırım’a, “Şile İlçe Başkanı İlhan Ocaklı, 9,5 yıldır büyük emek vererek ilçede görev yaptı. Ona verilmiş bir söz var. Can Tabakoğlu başkan devam etmeyecekti, şimdi bu da nerden çıktı” dediği ve Yıldırım’ın da Tabakoğlu ile devam edilecek deyip konuyu kapattığı iddia ediliyor.

Konuya sonradan vakıf olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tavrı merak ediliyor!

Bu tartışma, kolay olmasa da İl Başkanı Bayram Şenocak’ın başını yiyebilir ama arkasında sağlam abileri olduğunu da unutmamak lazım…

Aylardır 3 dönem kuralı var, çok az da olsa esnek davranabiliriz dediniz durdunuz da bula bula AK Parti’nin en başarısız belediye başkanı için mi kullandınız 3 dönem kuralını!!!

En son dışarıya sızan listenin hemen hemen tamamı doğru idi ama bazı ilçelerde isyanlar başladı bile. Tecrübelerime dayanarak Ümraniye ve Şile ilçelerinde teşkilatların istediği olacak gibi bir his var içimde.

Şile teşkilatı, il başkanlığında il başkanı ve üst düzey yöneticilerle yoğun görüşme içinde..

Yarın da Ümraniye’nin Sivil Toplum Kuruluşları tek vücut olup güçlü bir şekilde açıklama yapacak, olası konuşulan isime karşı…

Hatta Beykoz ve Sancaktepe teşkilatları da bir birlik beraberlik içinde olsa ve ilçenin yolunu navigasyonla bulacak adayları bünyemiz kabul etmez deyip bir sesleri yükselse belki de buralarda da başka formüller aranacak, kim bilir!

selyus