Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 9 Nisan 2019

AK Parti, İstanbul’da seçimlerin yenilenmesini istedi, gözler YSK da!

Seçim İşleri’nden Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, genel merkezde basın toplantısı düzenledi. Yavuz, “İstanbul seçimlerinde şaibe ve usulsüzlükler olduğu için İstanbul’da seçimin yenilenmesini istiyoruz”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, genel merkezde basın toplantısı düzenledi. Olağanüstü itiraz haklarını kullanacaklarını belirten Yavuz, “Elimizde yeniden kullanabileceğimiz bir imkan var. 298 sayılı Kanun’un 130. maddesi olağanüstü itiraz hakkını öngörüyor. 298 sayılı Yasa’nın 130. maddesinde seçimin sonucuna müessir olaylar ve haller sebebiyle diyor. Bu gerekçeyle olağanüstü itiraz yolunu partiler kullanabilir. Biz de bu yolu kullanarak ve bütün anlattıklarımız ve bugün dile getirdiklerimizi de dilekçemize eklemek suretiyle diyeceğiz ki, seçimin sonucunu çok net etkileyecek, seçimin sonucuna net müessir olacak olaylar ve haller var. Onun için olağanüstü itiraz yolunu kullanıyoruz ve İstanbul’da seçimin yenilenmesini istiyoruz diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“YSK’NIN VERDİĞİ KARAR KESİNDİR VE HEPİMİZİ BAĞLAR”

Yüksek Seçim Kurulu’nun olağanüstü itirazı reddetmesi halinde ise izleyecekleri yolu aktaran Yavuz, “YSK’nın verdiği karar kesindir ve hepimizi bağlar. Ama şüphe ortadan kalkmamış olur, şaibe ortadan kalkmamış olur. Bütün bunlara ilişkin net bir karşılık ortaya konmamış olur. Dolayısıyla 5 yıl boyunca bu şaibe konuşulur. Buna kimsenin müsaade etmemesi gerekir” dedi.

selyus