Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 8 Aralık 2016

AK Parti Kartallı kadınlar, kadına yönelik şiddete karşı durmaya kararlı

AK Parti Kartal İlçe Kadın Kolları, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele” konulu bir panel düzenledi. İlçe Kadın Kolları Başkanı Zerrin Armutçu’nun öncülüğünde düzenlenen panelin konuşmacısı İBB Meclis Kadın Aile ve Çocuk Komisyonu Başkanı Av. Havvanur Yurtsever oldu.

AK Parti Kartal İlçe Kadın Kolları’nın düzenlediği “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele” konulu panele, İBB Meclis Kadın Aile ve Çocuk Komisyonu Başkanı Av. Havvanur Yurtsever konuşmacı olarak katıldı.  

AK Parti Kartal ilçe Kadın Kolları Başkanı Zerrin Armutçu’nun öncülüğünde İlçe Kadın Kolları İnsan Hakları Birimi tarafından organize edilen panelde Av. Havvanur Yurtsever, Kartal’da yaşayan kadınların kadına şiddete karşı mücadelede bilinçlendirilmesi, Türkiye’deki çalışmalar, meydana gelen gelişmeler ve gelinen noktada son durumu değerlendirdi.

Ev sahibi olarak kürsüde bir konuşma yapan AK Parti Kartal İlçe Kadın Kolları Başkanı Zerrin Armutcu, programa katılarak değerli fikirlerini kadın teşkilatlarıyla paylaştığı için panelist Av. Havvanur Yurtsever’e teşekkür etti. Başkan Armutçu, Hz. Peygamberin Veda Hutbesi’nden; ‘Kadınlar size Allah’ın emanetidir.” nasihatinden önemli bir hatırlatma yaptı ve ‘5 Aralık Kadın Hakları Günü’ vesilesiyle Türkiye’de Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesi konusunda yaşanan ilerlemelere dikkat çekerek “Şuan aramızda seçilmiş kadınlarımız var.” diyerek kadın meclis üyelerinin önemine vurgu yaptı.

Panelde bir selamlama konuşması yapan AK Parti Kartal İlçe Başkanı M. Mehdi Akman, kadın haklarının önemine işaret ederek: “Kadın Kollarımızın bu alandaki duyarlılığı ve bizleri bu anlamlı çalışmada biraraya getirdikleri için teşekkür ediyorum.” açıklamasını yaptı.

Kartal’ın AK Partili Kadın Meclis Üyelerinin de katıldığı, Kartal’da yaşayan kadınların yoğun ilgisi ve katılımıyla gerçekleşen program soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

selyus