Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 26 Temmuz 2019

AK Parti kongreleri sonbaharda başlıyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı. Başkan AK Parti Genel Merkezinde gerçekleşen toplantıda teşkilatlara yönelik kongre süreçlerinden bahsetti.

Erdoğan, “Ülkemizin ve milletimizin önündeki gündeme ne kadar hazırlıklı olursak, süreçleri kendi hedeflerimize uygun şekilde yönetme imkanımız o kadar artar.” diyen Erdoğan, AK Parti’nin dünyada hiçbir siyasi partide olmayan bir teşkilat ağına, ruhuna ve heyecanına sahip olduğunu vurguladı.

“GEREKİRSE YENİ BİRİMLER İHDAS EDEBİLİRİZ”

Şayet bazı teşkilatlarda tıkanmalar oluşmuşsa bunun üzerinde durmaktan, bununla yüzleşmekten de kaçınmayacaklarını bildiren Erdoğan, AK Parti teşkilatlarının kurulduğu günden beri ülkedeki dönüşümün de taşıyıcısı olduğunu söyledi.

Başkan Erdoğan, “Ülkeyi dönüştüren bir partinin kendini bunun dışında tutması düşünülemez. Amacımız, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da şahsiyetli, söyleyecek sözü olan, iddia sahibi, milletimizin değerleriyle kuşanmış kadrolarla AK Parti ailesini genişletmektir. Önümüzdeki dönemde teşkilatlarımızın kadrolarını güçlendirmenin yanında geleneksel siyaset usullerine yeni yöntemler de ekleyeceğiz. Gerekirse yeni birimler ihdas etmek suretiyle teşkilatlarımızı siyaset yapım sürecinde daha aktif hale getireceğiz.” diye konuştu.

“BÜTÜN KARARLARINI İSTİŞAREYE DAYALI ALAN BİR SİYASİ PARTİYİZ”

Milletvekilleriyle yaptıkları istişare toplantılarına değinen Erdoğan, “Bize ‘tek adam’ diye hitap edenlere sesleniyorum, biz bütün kararlarını istişareye dayalı olarak alan bir siyasi partiyiz. Şimdi bunu inşallah kadın kollarımızla müstakil yapacağız, gençlik kollarımızla müstakil olarak ayrıca devam ettireceğiz. Dolayısıyla istişare halkasını genişletmiş olacağız.” ifadesini kullandı.

Sokağın kokusunu, dokusunu, havasını, teşkilatlara daha çok yansıtacaklarını, toplumun her kesimini kucaklayacak şekilde siyasetlerini güncelleyeceklerini kaydeden Erdoğan, dünyadaki en çok üyeye sahip parti olarak üyelerle daha yakın temas içinde bulunacaklarını aktardı.

Sandık temsilcileriyle belde, köy, mahalle teşkilatlarının partinin tabandaki en önemli birimleri olduğuna işaret eden Erdoğan, il, ilçe yönetimleri ve genel merkez ile bu teşkilatların daha uyumlu hareket etmesini, daha yakından çalışmasını sağlayacaklarını, bunun için eğitim faaliyetlerini artıracaklarını, istişare mekanizmalarını daha da etkinleştireceklerini bildirdi.

Tüm bu hususlarda çalışmaları harekete geçirecekleri en üst organın büyük kongre olduğunu belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sizlere 7. Olağan Büyük Kongre sürecimizi son baharda başlatacağımızın müjdesini vermek istiyorum. Önce delege seçmen listelerini oluşturacak, ardından da belde, ilçe ve il kongreleriyle yola devam edeceğiz. Büyük kongre sürecimizin şimdiden partimize ve ülkemize hayırlı olmasını özellikle diliyorum. Önümüzdeki haftalarda söz verdiğim şekilde 31 Mart seçimlerinde en yüksek oyları aldığımız şehirlerimize teşekkür ziyaretlerine başlayacağım.”

Erdoğan, illerde Rize, Büyükşehirlerde Konya ile başlayacakları bu ziyaretleri sırasına göre sürdüreceğini kaydetti.

Başkan Erdoğan, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Değerli kardeşlerim, sağda solda birçok dedikodular var. AK Parti’nin mensupları dedikodularla amel eden değildir. Hiç bunlara kafanızı takmayın. Biz işimize bakalım. Ama hep söyledik ya bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Birileri parti kuruyormuş, şunu yapıyormuş, bunu yapıyormuş. Hiç bunları kafanıza takmayın. Çok içimizden ayrılıp da parti kuranları gördük. Şu anda sorsam adını sanını bilmezsiniz. Bu iş böyledir. Çünkü bu tür ihanetlerin içerisinde olanlar bu işin bedelini de ağır öderler. Ben inanıyorum ki siz değerli kardeşlerim de zaten özellikle beldelerinizde, ilçelerinizde, illerinizde en sağlam şekilde dimdik durmak suretiyle bu tür adımlara zaten yer vermeyeceksiniz, bunlara imkan da tanımayacaksınız ve ona göre yolumuza biz devam edeceğiz.”

selyus