Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 27 Şubat 2016

AK Parti Milletvekili Serkan Bayram’dan önemli açıklama

AK Parti Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 2016 Yılı Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmeleri kapsamında, Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği bütçesi üzerine AK Parti Grubu adına yaptığı konuşmada “Birliğimiz ve beraberliğimiz konusunda olumsuz davranış sergileyenler geçmişte hep karanlıkta kalmıştır.”

AK Parti Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 2016 Yılı Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmeleri kapsamında, Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği bütçesi üzerine AK Parti Grubu adına söz aldı. Mecliste önemli açıklamalarda bulunan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtarlarla buluştuğu toplantıda ki konuşmalarını tekrar eden Bayram, “Birliğimiz ve beraberliğimiz konusunda olumsuz davranış sergileyenler geçmişte hep karanlıkta kalmıştır.”

Av. Serkan Bayram, “Her devlet millî varlığına, bekasına ve güvenliğine yönelik tehditlere karşı gerekli tedbirleri almak durumundadır. Millî güvenlik, devletin anayasal düzeninin, millî varlığının, bütünlüğünün, milletlerarası alanda siyasi, sosyal, kültürel ve ekonomi dâhil bütün menfaatlerin ve ahdî hukukunun her türlü dış ve iç tehditlere karşı korunması ve kollanması hususunda son derece önem arz etmektedir.

Önemli görev ifa eden Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğimiz 2015 mali yılında kurum bütçesi 22 milyon 575 bin TL’yken 2016 yılı itibarıyla 25 milyon 702 bin TL olarak belirlenmiş olup yaklaşık yüzde 13,8 oranında artış göstermiştir. Bizim hep söylediğimiz gibi, birileri konuşuyor, AK PARTİ yapıyor çünkü her şey millet için, her şey Türkiye için.

Değerli milletvekillerimiz, ülke ve millet olarak kritik günlerden geçtiğimiz bu dönemde millî birliğimizin ne denli önemli olduğunu belirtmek isterim. Bütün bunlarla birlikte, vatanımıza ve milletimize zarar verenler olmaktadır. Birliğimiz ve beraberliğimiz konusunda olumsuz davranış sergileyenler geçmişte hep karanlıkta kalmıştır.

Yeni dünya liderimiz, devlet başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın üç gün önce muhtarlarla yapmış olduğu toplantıda belirtmiş olduğu üzere, birileri ne yapıyor; gidiyor, Ankara’daki alçak eylemle 28 kişinin kanına giren teröristin sözüm ona taziyesinde boy gösteriyor; bir başkası Mecliste bu alçaklığa sahip çıkıp devleti suçlamayı sürdürüyor. Böyle milletvekilliği, böyle siyasetçilik, böyle siyaset adamı olmaz arkadaşlar. Dünyanın hiçbir yerinde sivilleri hedef alan intihar bombacılarına sahip çıkan siyasetçi, siyasi parti ve milletvekili göremezsiniz. Türkiye’de bu işlerin artık bir düzene girmesi gerekiyor. Bölücü örgütün sözcülüğünü yapmak dışında hiçbir işe yaramayan, hiçbir meclis faaliyetinde bulunmayan bir partiye, milletvekillerine ne bu milletin ne de bizlerin tahammül etmek gibi bir gayreti olamaz, böyle bir zorunluluğu da olamaz.

Demokratik bir ülkede ifade özgürlüğü vardır ama insanları öldürmek için silah taşıma özgürlüğü yoktur. Bu özgürlük kesinlikle terör örgütüne yardım, yataklık, sözcülük anlamına gelemez. Arabasıyla terör örgütüne silah taşıyan, örgütün sığınaklarında teröristlere canlı kalkanlık yapan, evini teröristlere tahsis eden, terör örgütünün her eyleminde ön safta yer alan milletvekili, milletvekili değil, teröristin ta kendisidir. Meclisimizin önümüzdeki günlerde bu konuda milletimizin hissiyatını karşılayacak tedbirleri alacağına inanıyorum. Meclisimize gönderilen bu fezlekeler mecliste karşılığını bulmalıdır diye düşünüyorum. Bu fezlekelere karşı tüm milletvekilleri bence sağduyulu davranıp gereğini yapmalıdır.

Evet, arkadaşlar, devlet başkanımızın da dediği gibi, yeni bir anayasa yapmak nasıl bu meclisin boynunun borcuysa bu kişilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması da bu meclisin boynunun borcudur” dedi.

Kürsü hakimiyeti ve siyasi tecrübesiyle etkili bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram, AK PARTİ sıralarından alkışlandı. 

selyus