Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 16 Mayıs 2016

AK Parti’nin yeni genel başkanı kim olacak?

AK Parti Olağanüstü Kongresi’nde seçilecek genel başkan için ortaya birçok isim atılsa da, son söz partinin kurucu lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılacak istişareden sonra kongreye 1-2 gün kala üst kurul tarafından açıklanacak.

AK Parti Olağanüstü Kongresi’nde seçilecek genel başkan için ortaya birçok isim atılsa da, son söz üst kurul tarafından verilecek. Özellikle partililer kendisinin gelmesini istediği isimleri ortaya atarak kamuoyu oluşturma çabasındalar. Ancak yeni genel başkanın ismi partinin kurucu lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılacak istişareden sonra kongreye 1-2 gün kala açıklanacak.

AK Parti Olağanüstü Kongresi ile ilgili, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti genel başkan adayının ne zaman açıklanacağına dair üst kurulda henüz bir tarihin netleşmediğini, partinin karar organlarının bunu belirleyeceğini söyledi.

Teşkilatlanmalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, “Kişisel tahminim kongreden 1-2 gün önce genel başkan adayı açıklanır. Doğrusu da budur zaten. Allah en doğru kararları vermeyi nasip etsin. İnşallah en doğru karar verilecektir ve bu kutlu yürüyüş devam edecektir.”

Ataş, bir başka önemli noktaya dikkat çekerek davanın lideri olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşlerinin esas olduğunu ve gerekli istişarelerin yapılacağına işaret ederek, “Cumhurbaşkanımızı yok mu sayacağız? Bu davanın temelinden beri işin başında olmuş Cumhurbaşkanımızın bugün itibarıyla belki organik bağı yoktur ama partimizin lideridir. Onun görüşleri çok önemlidir. Mutlaka onun görüşlerini de alarak bu önemli kararları birlikte vereceğimiz bir süreç olacak” dedi.

AK Parti’nin köklü gelenekleri ve disiplinli bir yapısının bulunduğunu, kolektif akla önem verildiğini vurgulayan Ataş, “Bu geleneği kuruluşundan bu yana sürdüren bir partiyiz. Yapılacak istişareler sonucunda, il başkanı, milletvekili, MKYK üyeleri, kadın ve gençlik kollarının görüşleri alındıktan sonra partinin en üst yönetim organı olan MKYK veya MKYK’nın kongre sürecinde işleyişle ilgili yetkisini devrettiği MYK’nın karar vereceği bir sistemle genel başkan adayı açıklanır. Genel başkan adayının belirlenmesinde temayül zannediyorum, yapılacak. Yapılması da gerekir. Kolektif akla önem veren bir anlayışla siyaset yapıyoruz. Böyle bir geleneğe sahibiz. Görüşler alındıktan ve karar verildikten sonra partinin yetkili kurulları ne şekilde açıklanacağının kararını da verir.” diye konuştu.

selyus