Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 13 Kasım 2019

AK Parti Türkiye çapında seçime gidiyor

AK Parti 430 bin ilçe delegesini belirlemek için Türkiye çapında seçime gidiyor. 10 milyonu aşkın AK Parti’li bu amaçla 28 Kasım ile 15 Aralık tarihleri arasında sandık başında olacak. Yeni delegeler AK Parti’yi 2023’e götürecek yönetim kadrolarını belirleyecek.

AK Parti Türkiye çapında seçime gidiyor. Adeta mini bir genel seçim havasında geçecek olan oylamaya 10 milyonu aşkın AK Parti’li katılacak.

AK Parti’yi 2023’e taşıyacak yönetim kadrolarının şekilleneceği seçim 28 Kasım’da başlayıp, 15 Aralık’a kadar devam edecek. Üyeler belde ve ilçe delegelerini belirleyecek.

SANDIKTAN MERKEZE

AK Parti yeni dönemde delegelerini sandıktan başlayarak siyasi sürecin bir parçası haline getirmeyi planlıyor. 7 Ekim’de 7. Olağan Büyük kongrenin startını veren AK Parti, bu doğrultuda delege seçiminde hassas bir süreç yaşayacak. Bu nedenle 28 Kasım -15 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek belde, ilçe delege seçiminde kayıtlı üyelere büyük iş düşecek.

430 BİN DELEGE SEÇİLECEK

10 milyon 400 bini aşkın AK Parti üyesi belde ve mahalleden başlamak üzere yaklaşık 430 bin ilçe delegesini belirlemek için oy kullanacak.. Delegeler ise yeni ilçe yönetimlerinin yanı sıra söz konusu il kongrelerine ilçelerin göndereceği delegeleri de belirleyecek.

NASIL İŞLEYECEK?

Yeni Şafak’ın haberine göre, iki hafta sürecek delege tespit seçimi Türkiye genelinde bulunan AK Parti’nin mahalle, belde, ilçe ve il teşkilatlarında oy kabinleri kurulacak. Seçime katılan üyeler hazırlanacak delege listelerine isterlerse başka isimler yazabilecek.

İSTEDİKLERİ İSMİ YAZABİLECEKLER

Seçime katılacak üyelere sandığa giderken delegasyonu içeren bir liste verilecek. İsterse o üye başka bir isim de yazabilecek. Seçimler il ve ilçe yönetimlerinin nezaretinde yapılacak. Üyeden en fazla oyu alan isimler delege sıralamasına girecek.

SMS’LE DAVET

AK Parti Teşkilat Başkanlığı tarafından 10 milyon 400 bin kayıtlı üyeye SMS gönderilecek. Davette üyelerden söz konusu tarihler içerisinde kayıtlı bulundukları bölgelerde delege tespitine katkıları istenecek.

AK PARTİ İÇİN YENİ DÖNEM

AK Parti kaynaklarına göre 7. Büyük Kongre ile bir yenilenme, bir tazelenmenin yanında yeni isimlerle revize edilecek kadrolarla yepyeni bir dönem başlayacak. 2021’in başlarında yapılması planlanan kongrede yaşanan seçim sonuçlarının göz önünde bulundurulacağı aktarıldı.

YENİ ÖMERLER ARANIYOR

AK Parti, söz konusu seçimle halkı daha kavrayıcı geniş bir delege yapısı öngörürken yönetim kadrolarına da kaynak oluşturacak. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kongre startını verirken yeni Ömerlerin bulunması talimatını vermişti. Bu talimat kapsamında hem ilgili seçimlerden yeni isimlerin kadroya katılması beklenirken bunun dışında da parti yöneticileri halkın arasında bu yönde arayışlarını sürdürüyor.

TECRÜBE KORUNACAK

Kadrolarını kongre sürecinde zenginleştirmeye odaklayan AK Parti, vefa ve tecrübeye de dikkat edecek. Sürece, kurucu il başkanları ve hizmet etmiş eski il başkanlarını da dahil etmeyi planlayan AK Parti, yeni dönemde olmayan isimleri partinin farklı birimlerinde değerlendirecek.

AK Parti 26 Nisan 2020’ye kadar 970 ilçe kongresini tamamlamayı öngörüyor. 1 Haziran 2020’de başlayacak il kongrelerinin ise 27 Eylül 2020’ye kadar tamamlanması planlanıyor.

KADIN İL BAŞKANI GELİYOR

Kongre sürecinde teşkilatta kadın temsiline de dikkat edilecek. Kaynaklar, kongreyle birlikte kadın il başkanının olacağını ve kadın faktörünün il ve ilçe yönetimlerinde daha fazla hissedileceğinin altını çizdiler. Süper haber

selyus