Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 3 Ocak 2019

AK Parti Ümraniye İlçe Teşkilatı, istişare ve tanışma toplantısı düzenledi

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanlığı, 3 kademe ilçe yönetimi, mahalle başkanları ve meclis üyelerine yönelik istişare ve tanışma toplantısı düzenledi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye Belediye Başkan Adayı İsmet Yıldırım, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu’nun öncülüğünde düzenlenen istişare ve tanışma toplantısında teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi.

Tanışma ve istişare toplantısına AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye Belediye Başkan Adayı İsmet Yıldırım, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Fatma Zehra Şener, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve ilçe teşkilat mensupları katıldı.

“HASAN BAŞKANIMIZ İŞİMİZİ KOLAYLAŞTIRIYOR”

Programda bir konuşma yapan AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, “AK Parti Ümraniye ailesi olarak şükürler olsun hep birlikteyiz. İnşallah bu aile önümüzdeki üç ay sahada olacak ve 31 Mart seçimlerinde de bize yakışanı yapacağız. Biz birbirimize kardeş olarak kenetlenen ve bu hareketi de dava olarak gören bir aileyiz. Ümraniye Belediye Başkanımız her konuda bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemiyor. İşimizi kolaylaştırıyor. Ümraniye’mizde bugüne kadar 450 tane kalıcı eser bırakan belediye başkanımız, ağabeyimiz Hasan Can’a teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni bir seçim sürecine girmiş bulunmaktayız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Ümraniye Belediye Başkan Adayımız Sayın İsmet Yıldırım Bey oldu. Bu vesileyle kendisine bir kez daha hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

“DOĞUP BÜYÜDÜĞÜM ÜMRANİYE’YE BİR HİZMET BORCUM OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Ümraniye Belediye Başkan Adayı İsmet Yıldırım, “Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığımızı ilanı ile birlikte önce ilçe başkanımızla, ardından da çok değerli belediye başkanımız, çok değer verdiğim Hasan Can ile bir araya geldik. Başkanımız bizlere Ümraniye’de bugüne kadar yapılan hizmetlerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Doğup büyüdüğüm Ümraniye’ye bir hizmet borcum olduğunu düşünüyorum. Bu bilinçle hareket edeceğimden hiç şüpheniz olmasın. Bu güzel sofrayı bizlere açan Sayın Belediye Başkanıma, Sayın Hasan Can Abime teşekkür ediyorum. Allah yolumuzu açık etsin” diye konuştu.

“BİZ GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİ 15 SENEDİR YAPIYORUZ”

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bugün bu toplantı önümüzdeki seçim öncesi sizlerle adayımız İsmet Yıldırım’ı tanıştırmak için yapıldı. 2 günü eşit olan aldanmıştır” Hadis-i Şeriften yola çıkarak, Ümraniye’yi bu hale getirdik. 2004 yılında seçim çalışmaları esnasında hep Ümraniye’de iyi şeylerin yapıldığını ama bizim daha iyisini yapacağımızı söyledim. Bu kadar iş yapabileceğimiz aklımızın köşesinden bile geçmiyordu. Ama hamdolsun rabbim bizlere bu işleri yapmayı nasip etti. Her zaman söylediğimiz bir şey var. Yolları kaldırımları parkları yaparsınız. Ama karnı aç, sırtı çıplak olanların da gönlünü almanız lazım. İlk yaptığımız iş “Biz bu fakir fukaraya nasıl yardım ederiz” idi. Biz dernek ya da vakıf yoluyla fakiri fukarayı desteklemenin doğru olmadığını düşündük. Fakirin fukaranın desteklenmesi maksadıyla birçok çalışma yaptık. Sizler çok iyi biliyorsunuz ki Ümraniye bu tarz konularda öncü belediye olmuştur. Bugün hayata geçirdiğimiz sosyal marketlerimiz ile ihtiyaç sahiplerinin marketten alışveriş yapar gibi alışveriş yapmasını sağlıyoruz ve servislerle onları evlerine bırakıyoruz. Biz bu hizmetleri yaparak dua alıyoruz. Rabbimizin hazinesi bol. Tüm işlerde bizlerle beraber hareket eden tüm teşkilat mensuplarımızdan Allah razı olsun. Bu seçimin sloganı ‘Gönül Belediyeciliği’. Ama biz gönül belediyeciliğini 15 senedir yapıyoruz. Ben bu yolda emeklerini esirgemeyen ekibime ve teşkilat mensuplarıma çok teşekkür ediyorum. Biz kim dua eder, kim dua etmez diye bakmadık. Rabbim bizden hesap sorar diyerek hareket edip yapmamız gerekeni yaptık. Bizim başarımızın altında bu dualar var” dedi.

 320 BİN YAPI SITOĞUNUN 210 BİNİNİ YENİLEDİK

Ümraniye’nin kentsel dönüşüm alanındaki başarısından da bahseden Başkan Hasan Can, “Ümraniye’de 320 bin yapı stoku var, bunun 210 bini bizim zamanımızda; kurala uygun, imara uygun ve sağlıklı binalar şeklinde son 15 yılda yapıldı, bu da yüzde 66’ya tekabül ediyor” diye konuştu.

“ALLAH SİZLERDEN RAZI OLSUN. İYİ Kİ VARSINIZ. İYİ Kİ SİZLERLE BERABER YOL YÜRÜDÜM”

“Allah yar ve yardımcınız olsun” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Hasan Can, “Adayımız İsmet Yıldırım’a başarı dileklerimi iletiyorum. Allah bizlere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, tensibiyle 3 dönem 15 sene görev yapma imkânı verdi. 3 dönem kuralı sebebiyle 15 sene görev yaptığım bu ilçede hiçbir sorguya suale maruz kalmadan bir sonraki arkadaşımıza bayrağı teslim edeceğiz. Sizinle beraber yürüdük, sizinle beraber yürümeye devam edeceğiz. Bu davada durmak yok. Bizlere ne görev verilirse onu yapmakla sorumlu olacağız. Biz görev sürecimiz boyunca 4 düstur üzerine çalıştık. Bunlardan ilki; bizi bu göreve getiren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere teşkilata karşı sorumluluğumuz. İkincisi; kanunun karşısında her an hesap vermeye hazır olarak bu günlere geldik. Üçüncüsü; bizi seçen milletimizin karşısına çıktığımız zaman alnımız ak olarak görevimizi tamamladık. 4’üncüsü ise Rabbimin huzuruna çıktığım zaman hesap verebilecek olmanın bilinciyle çalıştık. Bugüne kadar sıfır hatayla çalışan ekibime ve siz değerli teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. İyi ki varsınız. İyi ki sizlerle beraber yol yürüdüm. İyi ki sizlerle beraber yol yürümeye devam edeceğiz. Ben bir kez daha İsmet Yıldırım’a başarı dileklerinde bulunuyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun” diyerek konuşmasını bitirdi.

ŞENER, ADAYLARA BAŞARILAR DİLEDİ

Daha sonra kısa bir konuşma yapan AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Fatma Zehra Şener, “Başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Binali Yıldırım olmak üzere Ümraniye Belediye Başkan Adayımız İsmet Yıldırım’ın başarılı olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Bugüne kadar yaptığı çalışmalarla Ümraniye’ye imzasını atan Başkanımız Hasan Can’a teşekkür ediyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.

“ÜMRANİYE’DE DÜN DE GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ YAPILIYORDU, İNŞALLAH YARINDA YAPILACAK”

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz konuşmasında, “Hasan Can Başkanımız, Ümraniye’nin kaderini değiştirdi ve birçok başarılı çalışmalara imza attı. 15 yıldır Ümraniye’de böyle bir belediyecilik anlayışı vardı. İnşallah bundan sonra da İsmet Yıldırım Başkanımızla Ümraniye’yi daha ileriye götüreceğiz. Ümraniye’de dün de gönül belediyeciliği yapılıyordu, inşallah yarında yapılacak. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Ümraniye’nin her sokağında emeği olan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

selyus