Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 8 Temmuz 2016

AK Parti’ye İstanbul’dan bakarsak!

AK Parti İstanbul Milletvekillerini biraz daha yakından tanımak için küçük bir özgeçmiş analizi yaptık. AK Parti’li 46 milletvekilinin içinden tecrübeli olanlar ile gelecek vaad eden birkaç isim üzerine durduk..

AK Parti İstanbul Milletvekillerini biraz daha yakından tanımak için özgeçmişlerini gözden geçirdik. 26. Dönem İstanbul 3 Bölgeden AK Parti’li 46 Milletvekilinin içinden tecrübeleriyle partiye büyük katkıları bulunanlar ile gelecek vaad eden birkaç isimi öne çıkaracak olursak; tecrübeleriyle öne çıkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Erol Kaya, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Av. Mihrimah Belma Satır, Ekrem Erdem, Metin Külünk, Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Başkanı Aziz Babuşcu ve Feyzullah Kıyıklık ilk aklımıza gelen isimler.

Gelecek vaad eden ve önümüzdeki süreçlerde AK Parti’de öne çıkacak diye tahmin ettiğimiz isimler ise: Dr. Ravza Kavakçı Kan, Haydar Ali Yıldız, Av. Hurşit Yıldırım, Hasan Turan, Erkan Kandemir.

Yukarıda ismini saydıklarımız ve sayamadıklarımızın hem özgeçmişlerindeki doluluk oranı hem de siyasi tecrübeleri gösteriyor ki İstanbul’un Milletvekili kadrosu güçlü isimlerden oluşuyor. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Erol Kaya, Mehdi Eker, TBMM Komisyon Başkanı Av. Mihrimah Belma Satır, Aziz Babuşcu, Ekrem Erdem, Feyzullah Kıyıklık, Mustafa Şentop, Harun Karaca AK Parti’nin başlı başına birer marka isimleridir.

Bu arada 46 isim arasında 6 Trabzon ve 6 Rizeli göze batarken, İstanbul’da yaklaşık bir milyon nüfusu olduğu söylenen Sivas ilini temsilen Ekrem Erdem ile Osman Boyraz’ı görüyoruz. Öte yandan Yozgat’ın İstanbul’daki tek medarı iftiharı ise Av. Hurşit Yıldırım. Hasan Turan ise İstanbul’da ikamet eden Giresunluları temsil eden tek isim.

En önemli ayrıntı ise AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın memleketi Erzincan’ı temsilen İstanbul’dan milletvekilinin olmadığını görüyoruz. Önceki dönem Başbakan Davutoğlu demek kazanabilecek yere Erzincanlı koymayı unutmuş..!!

Bu arada çok önemli bir açıklamanın altını çizmek istiyoruz. İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak kurguladığımız bu haberimizde ismi geçmeyen İstanbul Milletvekilleriyle ilgili herhangi olumsuz bir düşüncemiz olmadığı gibi her birinin ayrı bir değerde ve tecrübede olup, AK Parti’ye katkıları olduğunu buradan açıklamak istiyoruz.

Yukarıda ismini saydığımız birkaç milletvekilinin özgeçmişine şöyle bir göz atalım;

MUSTAFA ATAŞ

Mustafa Ataş, 20 Mayıs 1957’de Tunceli Çemişgezek’te doğdu. Babasının adı Seyfullah, annesinin adı Hanımkız’dır. Yönetici; İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdi. Birçok sivil toplum örgütünde kurucu üyelik ve değişik kademelerde yöneticilik yaptı. Gençlik ve çocuk konularında çalışmalarda bulundu. Amatör olarak fotoğrafçılıkla ilgilenmektedir. 22 ve 23. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. 23. Dönemde alt komisyon başkanlıklarında bulundu. 24. Dönemde Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi Komisyonu Üyesi oldu. AK Parti Teşkilat Başkanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. 26. Dönem İstanbul Milletvekili olan ve orta düzeyde Arapça ve İngilizce bilen Ataş, evli ve 2 çocuk babasıdır.

MİHRİMAH BELMA SATIR

Mihrimah Belma Satır, 20 Şubat 1961’de Erzurum’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. BSS Hukuk Bürosunu kurdu ve çalışma hayatına 1985 yılında serbest avukat olarak başladı. Kariyerinin ilerleyen safhalarında birçok yerli ve uluslararası firmada Özel Hukuk alanında danışmanlık hizmeti verdi. KAGİDER, ÇİDER, KA-DER, DEİK gibi sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak çalışmaktadır. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu Üyesi olup MKYK Üyeliği, Merkez Disiplin Kurulu Üyeliği, İstanbul İl Genel Meclisi Başkan Vekilliği yaptı.2011 Genel Seçimlerinde 24. Dönem İstanbul Milletvekili seçilen Satır, TBMM Anayasa Komisyonu Üyeliği, Genel Merkez Kadın Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevlerinde bulundu. 28 Haziran 2013 tarihinde AK Parti Grup Başkanvekilliği görevine seçildi. 26. Dönem İstanbul Milletvekili ve TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı olan Av. Mihrimah Belma Satır, evli ve bir çocuk annesidir.

FEYZULLAH KIYIKLIK

Feyzullah Kıyıklık, 1949 yılında Çorum’da doğdu. Çorum İmam Hatip Lisesi, İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. 1971-72 yılları arasında Beyoğlu Müftülüğü’nde memur, 1972-74 yılları arasında Safranbolu Lisesi’nde öğretmen olarak görev yaptı. 1974-1982 yılları arasında Galatasaray Lisesi’nde öğretmenlik yaparken serbest avukatlık görevini de sürdürdü. Aktif siyasete 1983 yılında Refah Partisi İstanbul İl Yönetimi’nde görev alarak başladı. Refah Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1992 yılında Bağcılar’da seçimleri kazanarak bu ilçenin ilk Belediye Başkanı oldu. Marmara Belediyeler Birliği Üyesi ve Başkan Vekili görevi ile birlikte 4 yerel seçimde de oylarını arttırarak 15 yıl Bağcılar Belediye Başkanlığı görevini sürdürdü. 23. ve 24. Dönem’de AK Parti’den İstanbul Milletvekilli oldu. TBMM İçişleri Komisyonu Üyeliği, Başkan Vekilliği ve Başkanlığı, TBMM Meclis Çevre Komisyonu Üyeliği, TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu üyeliği, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı ve AK Parti Disiplin Kurulu Üyeliği yaptı. Mefkureci Öğretmenler Derneği ile Birlik Vakfı ve Ensar Vakfı’nın kurucu üyesi olarak görev üstlendi. Halen 26. Dönem İstanbul Milletvekili olan Kıyıklık, iyi derecede Arapça, orta derecede İngilizce ve az derecede Farsça bilmektedir. Kıyıklık, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 HAYDAR ALİ YILDIZ

Haydar Ali Yıldız, 1971 yılında Rize’nin Güneysu ilçesinde doğdu.1993 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.1996 yılından bu yana kendisine ait hukuk bürosunda serbest avukatlık yapmaya devam eden Haydar Ali Yıldız sırasıyla; AK Parti Beyoğlu Kurucu İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, Seçim İşleri Birim Başkanlığı, Teşkilat Birim Başkanlığı görevlerinde bulundu.3 Kasım 2002 ve 28 Mart 2004 seçimlerinde Beyoğlu Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığı görevini ifa etti. Temmuz 2004-2007 döneminde AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanlığı görevinde bulundu.26 Haziran 2009 tarihinde AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi ve İl Başkan Yardımcılığı- İl Seçim İşleri Başkanlığı görevine getirildi.27 Mayıs 2012 İl Kongresi sonrasında Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı olarak atandı.29 Mayıs 2013’te Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı olarak Okçular Vakfı’nın kuruluşunda yer aldı. Halen Vakfın Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.12 Eylül 2010 Referandumu, 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri, 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri ve 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti İstanbul İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevlerinde de bulunan ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili olan Haydar Ali Yıldız, evli ve 3 çocuk babasıdır.

HURŞİT YILDIRIM

Hurşit Yıldırım, 1974 yılında Yozgat’ta doğdu. İlkokulu Kırşehir’de, ortaöğrenimini Yozgat/ Yerköy İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Mali Hukuk alanında yüksek lisans eğitimi aldı. İngilizce ve Arapça biliyor. Öğrencilik yıllarından itibaren Ensar Vakfı, Birlik Vakfı, Yozgat YEKDAV Vakfı, Milli Gençlik Vakfı gibi çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları’nın çalışmalarında yer aldı. İstanbul Yozgatlılar Derneği Genel Sekreterliği görevinde bulundu. Kadıköy İnsan Hakları Kurul üyeliği yaptı. Hukukçular Derneği ve Uluslararası Hukukçular Birliği (UHUB) üyesidir. AK Parti Kadıköy İlçe Teşkilatında; Gençlik Kolları Başkanı, İlçe Yönetim Kurulu Üyesi, İlçe Başkan Yardımcısı ve İlçe Başkanı olarak görev yaptı. Kadıköy Belediye Meclis Üyesi ve İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev üstlendi. 30 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı oldu. Hukukçu olmasının yanı sıra edebiyata yatkınlığı olan Yıldırım’ın çok sayıda şiir, köşe yazısı ve mesleki makaleleri bulunuyor. Amatör futbol geçmişi bulunan Av. Hurşit YILDIRIM, aynı zamanda voleybol ve yüzme spor dalları ile de ilgileniyor. İki kardeşi ile birlikte Kadıköy’de serbest avukatlık yapmaktadır. 26. Dönem İstanbul Milletvekili olan Yıldırım, evli ve 3 kız çocuğu babasıdır.

RAVZA KAVAKCI KAN

Dr. Ravza Kavakçı Kan doktora eğitimini Türkiye’nin rol modelliği kavramını temsil gücü açısından Avrupa Birliği’ne giriş sürecinde inceleyen tez çalışması ile Washington DC’deki Howard Universitesi’nde tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi Avrupa Çalışmaları yüksek lisansı ve Dallas’daki Teksas Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği lisansı olan Kavakçı Kan, Türkiye’nin ilk elektronik bilet sistemi olan AKBİL Projesi mühendis ekibinde ve Müşteri Hizmetleri kurucu şefi olarak Belbim A.Ş.’de profesyonel hayata başladı. 2008’de İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin Avrupa Birliği’nden fon alan ilk projesinde proje koordinatörü olarak çalıştı. Doktora sürecinde iki kitap bölümü yazmış olan Kavakcı Kan Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Amerikan Dış Politikası, Ortadoğu Politikası, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, Uluslararası İlişkilerde Göç Sorunu ve Uluslararası Örgütler derslerini vermektedir. Akademik ilgi alanları arasında Oryantalizm, postkolonyal düşünce, discourse çalışmaları yanı sıra Türkiye’nin Avrupa Birliği, Ortadoğu ve Amerika ile ilişkileri gelmektedir. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara Koleji’nde tamamlayan Kavakcı Kan 1998-2001 yılları arasında Fazilet Partisi İstanbul Kadın Kolları Dış İlişkiler Başkanlığını yürüttü. 1999 seçimlerinde Bahçelievler belediye meclis üyesi adayıyken aynı zamanda il teşkilatı görevlendirmesi ile İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Merve Kavakçı’nın seçim kampanyasını yürüttü. Üsküdar Üniversitesi Postkolonyal Çalişmalar Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu üyesi olmasının yanı sıra birçok sivil toplum örgütünde çalışma yaptı. 26. Dönem İstanbul Milletvekili olan Dr. Ravza Kavakcı Kan, Dr. Osman Kan ile evlidir ve Erva Kan’ın annesidir.

HASAN TURAN

1967 yılında Giresun Bulancak’ta dünyaya gelen Hasan Turan, ilk, orta ve lise öğrenimini Giresun’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi Anabilim Dalı, Yönetim ve Organizasyon alanında yüksek lisansını bitirdi. Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde İşletme Yüksek Lisans Programı tez aşamasındadır. 1986 yılından itibaren İstanbul’da reklam ve organizasyon üzerine ticari faaliyetini sürdürmektedir. Gençlik yıllarından itibaren; basın-yayın organları ve toplumsal sorumluluk organizasyonlarının çeşitli kademelerinde hizmet vermeye devam etmektedir. Ulusal çapta yayın yapan bir dijital yayın platformu ve bir derginin imtiyaz sahibidir. Yerel ve ulusal STK’ların muhtelif kademelerinde çalışmalarını sürdürmektedir. Mazlum Der, İHH ve Deniz Yıldızı derneklerinin projelerinde aktif rol üstlenerek yurt içi ve yurtdışı yardım organizasyonlarında yer aldı. İTO Basın Yayın Meslek Komitesi’nde görev yaptı. Halen Giresun Vakfı Yüksek İstişare Konseyi üyesidir. Yedi bölgeyi kapsayan ve birçok STK’nın içinde yer aldığı Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcılığı ve “Bağcılar Sivil Toplum Kuruluşları Platformu” başkanlığı görevini sürdürmektedir. 26. Dönem İstanbul Milletvekili olan Hasan Turan, sporcu ve antrenör olarak 15 yıl uzakdoğu sporlarıyla ilgilendi. Turan, evli ve iki çocuk babasıdır.

İlginizi çekebilir

Millet İttifakı sona erdi

Millet İttifakı sona erdi

selyus