Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 29 Eylül 2019

AK Parti’de cv’si dopdolu Yunus Köse gibilerin sayısı çoğalmalı

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları siyasetinde başarılı çıkışları olan ve geçen yıl da Genel Merkez Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi’nde MKYK Üyeliğine seçilen, cv’si dopdolu Yunus Köse gibi başarılı gençlerin AK Parti’de çoğalması elzemdir!

AK Parti Üsküdar İlçe Gençlik Kolları Başkanı olduğu süre içerisinde Üsküdar’da önemli çıkışlarıyla adından söz ettiren Yunus Köse, İstanbul’da aynı dönemde “Alanında İz Bırakan Gençlik Kolları” ödülünün de sahibi oldu. Yunus Köse’yi daha fazla anlatmadan özgeçmişine bir göz atalım…

YUNUS KÖSE KİMDİR?

1990 yılında Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde doğan Köse, ilköğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladıktan sonra orta öğrenimine ve liseye İstanbul’da devam etti. İstanbul Küçükçekmece, Kadriye Moroğlu Lisesi’nden mezun oldu. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde sürdürmektedir. 2017 yılından bu yana kendi kurmuş olduğu Teknoloji, Tasarım ve İletişim Şirketinin yanında Yazılım ve Ar-Ge sektöründe çalışmalarına devam etmektedir. Siyasi hayatına 2009 yılında AK Parti İstanbul Gençlik Kolları’nda başlayan Köse, 2010-2012 yılları arasında AK Parti Marmara Üniversitesi Okul Başkanlığı görevini yürüttü. 2013-2014 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Komisyon Üyeliği yaptı. 2015-2016 yılları arasında gerçekleştirilen 4. Olağan Kongre ile birlikte AK Parti İstanbul Gençlik Kolları İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 2015-2016 yılları arasında Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 2016 Şubat ayından itibaren Üsküdar Gençlik Kolları Başkanlığı görevine atandı. İki yıllık İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevinin ardından 11 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirilen Genel Merkez Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi’nde MKYK Üyeliğine seçildi. Seçim İşleri Başkan Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir. Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Üyeliği, Marmara Genç Vizyon Kulübü Başkanlığı, YÖK Türkiye Öğrenci Konseyi Koordinatörlüğü ve Uluslararası Araştırmalar Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği gibi birçok sivil toplum hareketinde görev aldı. Orta düzeyde İngilizce bilen Köse, evli ve 1 çocuk babasıdır.

selyus