Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

AK Parti’de herkes şapkasını önüne koysun!

İstanbul Takipte Haber Sitesi’nin bir yazarı olarak okurlarımızı Pazar gününün sessiz saatlerinde selamların en güzeli yüce Rabbimin selamı ile selamlıyorum…

Bu gariban yazarınız buradan ağırlıklı siyaset yazmaya çalışıyor.

Şimdi de seçim sürecine girildiği için yine siyaset yazmaya çalışacağım, elimden geldiğince…

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da bir semt pazarında gelişen bir diyalog uzun süre daha konuşulacağa benziyor.

Cumhuriyet Halk Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, semt pazarına alışveriş için giden Mehruza Keleş isimli bir ablamızın önünü kesti ve gerçekten de zor sorular sordu!

İmamoğlu sürekli AK Parti’nin ve özelliklede AK Parti hükümetinin aleyhinde zamlarla ilgili kullandığı sözlerine gayet yerinde cevaplar veren ablamız İmamoğlu’na tokat etkisi yapan soruyu sordu: “Sen Tayyip Erdoğan’a mı bağlısın?”

CHP’li aday ‘ben herkesin oyuna talibim’ dese de, ablamız ısrarla aynı soruyu sordu ve hayır cevabını alınca, “O sen kaybettin” dedi.

Buraya kadar her şey gurur verici, değil mi?

Ancak bir de şu pencereden bakalım: Mehruze abla “Sen AK Parti’nin adayı mısın?” diyor sormuyor, “Sen Tayyip Erdoğan’a mı bağlısın?” diye soruyor…

Mehruze ablanın sözleri sadece bana değil tüm AK Parti’lilere ibret olsun. Özellikle de partide aktif siyaset yapanlara!!

AK Parti’de herkes şapkasını önüne koysun!

AK Parti hükümetinin kibirli bakanları, kibirli genel başkan yardımcıları, kibirli milletvekilleri, kibirli büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları, kibirli il ve ilçe başkanları ile kibirli yönetim kurulu üyeleri; siz siz olun kendinizi bir yerlere koyup havalara girmeyin!!!

Vatandaşa tepeden bakmayın! Partinin temel taşları ve olmazsa olmazları olan teşkilatları hor görmeyin!

AK Parti’ye oy veren seçmeni ‘onlar bize oy vermeye mecburdur’ gözüyle bakmayın!!!

Bu saydığım kibirli takımının sayısı partide az da olsa davaya çok zarar verdiklerini özellikle belirtmek istiyorum…

AK Parti demek Recep Tayyip Erdoğan demek, hem iyi hem kötü!

Uzun vadeli hedefleri olan AK Parti’de liderimizin siyaseti noktaladığı yılları gözönüne getirdiğimizde partinin oyu yüzde 5-10’lara düşecek, görünen o!!!

Onun için dünyanın en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olan AK Parti’de herkes elini taşın altına koysun ve yük alsın.

Zaten reisimizin de yalnızım demesinin altında bu yatıyor! Etrafımda kimse yok anlamında kullanmıyor yalnızlığını.

Ona bakarsan etrafı sarılmış ama katkı sunacak pek kimse yok ve esas fayda sağlayacak insanlar yaklaştırılmıyor yanına…

Saygı duyduğum ve kendi öz ağabeyim gibi sevdiğim bir siyasi büyüğüm konuşmalarında “Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın yükünü alalım” diyor ve bunu ısrarla tekrar ediyor, daha sonra da nedenlerini anlatıyor…

Bende bu kıymetli ağabeyimin sözüne katılarak, gelin hep birlikte liderimizin yükünü alalım diyorum…

Şu an seçim sürecindeyiz belediye başkan adaylarına da seçmenin oyunu “Tayyip Erdoğan”a verdiğini unutmasın ama Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın yükünü alacak seçim stratejileri geliştirsin ve sahada öyle çalışsın…

Öte yandan il ve ilçe başkanları ile belediye başkan adaylarının çok önemli bir siyasi hamlesi de, meclis üyelik listelerini yaparken hemşeri, arkadaş vesaire torpil yerine en çok oy getirecek düzgün isimler ve demografik yapıya dikkat ederek adil davransınlar!!!

Bu partinin yükü omuzlarında olan il, ilçe ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları ve özellikle de mahalle teşkilatlarımıza çok iş düşüyor.

Bu partide beklentisi olmayan kadınlarımıza, gençlerimize ve mahalle teşkilatlarımıza moral verecek davranışlarda bulunalım, güleryüzlü olalım yeter, onlar gece gündüz çalışır.

Kalın sağlıcakla…

selyus