Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

AK Parti’de meclis üyeliği aslanın ağzında!

AK Parti’de yeniden hareketli saatler başladı. Geçtiğimiz aylarda Belediye Başkan Adayları belli olmuştu. Şimdi de Belediye Meclis Üyesi Adayları belli olmak üzere… Artık sona yaklaşıldı.

Özellikle de İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisine gidebilmek için ön sıralarda kendine yer edinmeye çalışanların şansı yok desek yeridir!

Neden diye soracak olursanız? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım dışında da listelere karışanların olacağı iddia ediliyor!

Ancak tecrübeli siyaset adamı, adam gibi adam Binali Yıldırım, ne yapar yapar o listeleri sağlıklı bir şekilde şekillendirir.

Öte yandan İlçe Belediye Meclis Üyesi listelerine girmek için aklınıza hangi üst düzey isim geliyorsa hepsini araya sokuyorlar!!

37+5 kişilik listeye 20-25 arası, 40+5 kişilik liseye ise 25-30 arası isim girecek. Ancak yaklaşık 200-250 müracaat oldu, onun için meclis üyeliği adeta aslanın ağzında!

Burada adil liste yapmakta zorlanacak olan ilçe başkanlarına bir ağabey tavsiyesi: şahsen yerinizde olsam teşkilatta olmazsa olmazlardan 2-3 isim yazar gerisini tamamen belediye başkan adayına bırakırdım.

Bunun iki nedeni var. Birinci nedeni, liste yaptığında ister istemez vebal altına gireceksin. Çünkü, tamamen kendi iradenle yapmak istediğinde Bakanlar, Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri, Genel Merkez ve il kontenjanlarından listene çakacaklar tanımadığın isimleri!!!

İşte, tanımadığın bu ismi veya isimleri yazdığında büyük bir vebal altına gireceksin!

İkinci neden ise o ilçeye yönetmeye talip olan belediye başkan adayı listesini yapması kadar daha doğal bir şey olamaz.

Bırak belediyeyi birlikte yönetmek istediği listesini kendisi yapsın Belediye Başkanın…

İlçe başkanı olarak sende listeleri İlçe Seçim Kurulu’na teslim ettiğinde akşam yastığa başını huzur içinde koyarsın.

Ancak şunun da altın çizmek istiyorum; ahlaksızları, edepsizleri, at hırsızlarını, gökdelenlerin tepelerinde kalanları, kibir abidelerini Allah rızası için listelere yazmayın!

Çok aşırı tepki var onlara, seçmen onları listelerde gördüğünde partiye oy vermeyecek ve meclis üyesi sayısında ciddi anlamda azalma olacak, duyurmuş olayım…

selyus