Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 25 Mart 2023

AK Parti’de vekil listelerini belirlemek için çalışmalar temayüllerle başladı

AK Parti’de 14 Mayıs’ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için 81 ilde aday belirlemek için teşkilat temayül yoklaması yapıldı.

AK Parti’de vekillik başvurusu 6 bin 25 kişiye ulaştı. Bunların içinde kadın aday 1.176, erkek aday sayısı ise 4.849 oldu.

Aynı şekilde 1.349 kişinin müracaat ettiği İstanbul’da da 3 bölge için temayüller gerçekleşti.

13 Mart’ta başlayan milletvekili aday adaylığı başvuru süresi, 23 Mart’ta sona erdi ve hemen akabinde temayüller yapıldı. Bölgelerde aday adaylarına yapılacak mülakatların ardından, son final AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde genel başkan yardımcıları, kadın ve gençlik kolları başkanlarından oluşacak üst komisyonda milletvekili listesi son şeklini alacak.

Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinden oluşturulan komisyon 27 Mart, üst komisyon ise 3 Nisan’da çalışmalarına başlayacak.

Nihai milletvekili aday listeleri, 9 Nisan’a kadar Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edecek.

AK Parti, 11 Nisan’da düzenleyeceği milletvekili aday tanıtım toplantısıyla bu isimleri kamuoyuna açıklayacak.

Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 53-54 bandında görülüyor. Ancak yüzde 40 bandında olan ve üst komisyonun yapacağı liyakatlı listelerin ardından AK Parti oyların yükseltmesi muhtemel.

İSTANBUL’DA YAPILAN TEMAYÜLE YOĞUN KATILIM

İstanbul’da 3 Bölge’den müracaat eden millet vekili aday adayı listesine göz gezdirdiğimiz de vatandaşın nazarında karşılığı olan isimleri gördük. İstanbul’da yapılan temayüle yoğun katılım oldu.

Özellikle İstanbul’u karış takip eden İstanbul Haber Sitesi olarak seçmende karşılığı olan isimleri belirlemeye çalıştık. Vatandaşta karşılığı olan bu isimler listelerde olduğu takdirde AK Parti İstanbul’da bir önceki seçimden daha fazla milletvekili çıkarır.

selyus