Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 4 Haziran 2024

AK Parti’li Yunus Ustahabipoğlu’ndan Refah Belediyesi ile kardeşlik vurgusu

AK Parti Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi Avukat Yunus Ustahabipoğlu, meclis toplantılarının Haziran ayı 1. Oturumunda söz alarak soykırımcı İsrail’in Gazze katliamını şiddetle kınayarak, 2012 yılında kurulan Refah Belediyesi ile kardeşliğin yeniden tesisi için bir önerge verdi.

Meclis konuşmasında önemli açıklamalarda bulunan Ustahabipoğlu, “Her ne kadar Sancaktepe halkı mücavir alan içinde kanunla belirlenene hizmetleri götürmek ve bu minvalde kent sorunları için kararları alma yetkisini vermişse de, bugün itibariyle 500 bini aşmış hemşehri hukukunu korumanın sadece bundan ibaret olmadığını olmayacağını, ülkemizde ve dünya olup bitene kayıtsız kalmama yetkisini verdiğini düşünüyorum.” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kendini dünyanın efendi olarak gören başta soysuz ABD yönetimi ve onun uzun bacaklı ağababası birlikte koruyup kolladığı Yahudi devletinin, yıllardır Ortadoğu’da kalleş, sinsi, aşağılık plan ve projelerle bu topraklardaki bütün halklara ve özelde Filistin halkına karşı yürüttüğü zulmün feryadı arşa işlemiştir. Yahudi halkına karşı derin anlayışı ortaya koyarak, sapkın Yahudi devletinin bu hayasız tutumunu asla kabul etmiyoruz. 1948 yılından bu yana sistematik olarak süren vahşetin bitirilmesi için ne İstanbul’dan Gazze direnişine selam, ne kahrolsun İsrail ve nede nehirden denize özgür Filistin sloganlarının hiçbir anlam intiba etmediğine tam 76 yıldır hep birlikte müşahede ediyoruz” dedi.

“Gösterişsiz bir şekilde hukuku işletelim” diyen Ustahabipoğlu, “Hamasi söylemlerin, afili sözlerin bu yangını söndürmeyeceğini sanırım hep birlikte anlamış bulunmaktayız. Bu nedenle bugün meclis başkanlığına 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun Meclisin Görev Ve Yetkileri Başlıklı 18. Maddesi’ni P Fıkrasına Göre Kardeş Kent İlişkilerinin Kurulması Hükmi Gereği; tam bir soykırıma uğrayan Filistin halkına ve özelde daha önce 2012 yılında bu meclis tarafından kurulmuş olan Refah Belediyesi ile kardeşlik hukukunun yeniden tesisi için öncelikle talebimin gündeme alınması ve kıymetli meclis üyesi arkadaşlarımdan bu hususu kabul ederek Refah Belediyesi ile bir kardeşlik hukukunun tesis edilmesini talep etmek için söz almıştım. Böylece hamasi nutuklarımızın ötesine geçerek gerçek bir hukuk mücadelesini, en azından 500 bin aşmış kentimizde hemşehri hukuku kapsamında yerine getirmiş oluruz” şeklinde konuştu.

Yunus Ustahabipoğlu’nun önergesi meclis başkanı tarafından gündeme alındı.

selyus