Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 10 Nisan 2020

AK Parti’lilerin yüzde 11.80’ı Başkan Erdoğan’ı onaylamadı (!)

MetroPOll Araştırma Şirketi, Türkiye’nin Nabzı araştırmasında partililere telefondan ve internet üzerinden ulaşarak “Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzını onaylıyor musunuz?” sorusuna AK Parti’nin içinde yüzde 11.80 AKP’li onay vermedi (!) Yüzde 2.1 kararsızı da sayarsak yüzde 13.90 eder ki bu AK Parti için olumsuz tablo!. Ayrıca MHP içinde yüzde 27 Erdoğan’ı desteklemiyor!

Ülke olarak korona virüsle büyük bir mücadele verdiğimiz süreçte Metropoll Araştırma Şirketi, partililere telefondan ve internet üzerinden “Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzını onaylıyor musunuz?” sorusunu yöneltti. Başkan Erdoğan’ın süreci başarıyla yönetmesi, Şubat ve Mart 2020 tarihleri için sorulan sorulara farklı cevaplar geldi. Mart ayında “Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzını onaylıyor musunuz sorusuna yüzde 55.80 evet cevabı geldi. “AK Parti içinde yüzde 11.80 AKP’li Başkan Erdoğan’a onay vermedi.” Yüzde 2.1 kararsızı da eklersek yüzde 13.90 eder.

ERDOĞAN’A MİLLET İTTİFAKINDAN CİDDİ RAKAMDA ONAY

Bu anketin güzel olan tarafı ise CHP’den yüzde 19.60, İYİ Parti’den yüzde 23.80, HDP’den yüzde 25.80’i Başkan Erdoğan’ın görevini yapış tarzını onaylıyor.

Daha açıkçası Erdoğan’ın korona virüs sürecini mükemmel yönetmesi ‘Millet İttifakı’ndan ciddi anlamda destek gördü…

AŞAĞIDA GÖRÜLEN TABLODA HER İKİ AYDA ÇOK FARKLI SONUÇ VAR…

Özellikle AK Partililerin içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görevini yapış tarzını beğenmiyorum oranının yüzde 11.80 çıkması düşündürücüdür!

AK Parti’ye yakın basın işin bu yönünü görmezden gelerek sadece Başkan Erdoğan’ın yüzde 55.8’i öne çıkardı..

Tamam onu yaz, ama olumsuz rakamları da yazsana!

Şubat ayında oranın yüzde 41.1 olduğunu da yazsana!

Daha da önemlisi AK Parti içinde yüzde 11.80 bir kesim, yüzde 2.1 kararsızı da eklersek yüzde 13.90 bir kesim Başkan Erdoğan’a gizliden gizliye karşı, bunu da yazsana!

Hatta Mart ayında büyük başarı göstererek Avrupa ve Dünya liderlerinin bile örnek aldığı Başkan Erdoğan’a yine AK Parti içinden yüzde 6.4 muhalif çıktı! Bunu da yazsana!

Yalaka basın aslında anketteki olumsuz gelişmeleri yazmamakla hem Başkan Erdoğan’a hem de AK Parti’ye zarar veriyor!

AK Parti Genel Merkezi, Allah’ın izniyle korona virüs belasından kurtulduktan sonra, önce kendilerinden başlamak üzere il ve ilçe düzeyinde bir çalışma yaparlar umarız!

MHP’LİLERİN YÜZDE 27’Sİ BAŞKAN ERDOĞAN’I ONAYLAMIYOR!

Bir başka üzücü tablo ise MHP’lilerin Şubat ayında yüzde 27.3, Mart ayında yüzde 25.9 Başkan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzını onaylamıyor! Bu oran çok yüksek.

selyus