Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 11 Aralık 2020

AK Parti’nin oylarında artış var

MetroPOLL araştırma son seçim anketini kamuoyu ile paylaştı. Anket sonuçlarına göre AK Parti’nin oyunda artış gözlenirken CHP ise düşüşe geçti. Ankette AK Parti, oyunu 1,7 puan artırarak yüzde 30.2’ye yükselirken, CHP 0.8 puan kaybederek 16.4’e düştü. Yüzde 26.8 olan kararsızları dağıttınız da AK Parti oyları yüzde 38-40 bandını yakalıyor.

MetroPOLL Araştırma, Kasım ayına ilişkin seçim anketini sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyu ile paylaştı. Her ay “Türkiye’nin Nabzı” araştırması yapan MetroPOLL, Kasım ayında da vatandaşlara “Bu pazar milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” sorusunu yöneltti.

AK PARTİ BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE OYUNU 1.7 PUAN ARTTIRDI

Bir önceki aya göre AK Parti, oyunu 1,7 puan artırarak yüzde 30.2’ye yükselirken, CHP 0.8 puan kaybederek 16.4’e düştü. İYİ Parti’nin oy oranı yüzde 8.2, HDP’nin oy oranı yüzde 7.6, MHP’nin oy oranı yüzde 6.7 olarak belirlendi.

KARARSIZLARIN ORANI TAVAN YAPTI

Çıkan sonuçlarda en göze çarpan ise kararsız seçmenler oldu. Kararsız olduğunu ve protesto oyu vereceğini beyan eden seçmenler ile ankete cevap vermeyenlerin oranı yüzde 26,8 olarak çıktı. Bu oran bir önceki ay yüzde 22,3’tü. Yeni Akit gazetesi

selyus