Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 21 Haziran 2020

AK Parti’yi hedef alan bir anket daha!

MAK Danışmanlık, Türkiye geneli 30 büyükşehir, 15 il ve ilçelerinde 2600 kişi üzerinde yapmış olduğu araştırmanın sonucunu kamuoyu ile paylaştı.  Yapılan araştırmada yarın seçim olsa kime oy verirsin sonuçları AK Parti’nin aleyhinde görülüyor.

KARARSIZLAR DAĞITILMADAN ÖNCEKİ SONUÇ! SONUÇ!

 

KARARSIZLAR DAĞITILDIKTAN SONRAKİ SONUÇ!

Kararsızlar paylaşıldığında AK Parti’ye oy vereceğini belirtenlerin oranı yüzde 35.5, CHP’ye oy vereceklerini belirtenlerin oranı yüzde 25.3, İYİ Parti’ye oy vereceklerini belirtenlerin oranı yüzde 11.0, MHP’ye oy vereceklerini belirtenlerin oranı ise yüzde 10.8 olarak belirlendi. Aynı ankette tercihini HDP’den yana kullanacağını ifade edenlerin oranı ise yüzde 9.3’te kaldı.

Ankette Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi ve Ali Babacan’ın DEVA Partisi de vatandaşlara soruldu. Olası bir seçimde Davutoğlu’na destek vereceklerin oranı 2.9 olurken, Babacan’ı destekleyeceklerin oranı yüzde 2.8 oldu.

Yüzyüze yapıldığı söylenilen anketle ilgili ortada henüz bir seçim olmadığı için yanılma payı yüksek olur.

MAK Araştırma Genel Müdürü Mehmet Ali Kulat, yaptıkları anketle ilgili bir çok kanallara davet edildi. Burada dikkatimizi çeken en önemli konu, Kulat kendisine anketle ilgili sorulan sorulara anketin sonuçlarından çok kendi yorumlarını öne çıkardı.

MAK Araştırmanın müdürü Kulat, yüzyüze yaptıklarını söylediği bu anketle ilgili aklımıza, kendi zikrini kaleme mi döktü diye gelmedi değil!

Neden diyecek olursanız? Anketi anlatırken AK Parti içinde kendini saklayan HDP’li yüzde2-3 oy olduğunu söylüyor!

Yok neymiş, HDP seçmeni kendi partisi yerine ‘AK Parti’ye oy vereceğim’ diyerek kendini saklamışmış! Böyle anket mi olur?

Kulat, ankete katılan seçmenin cevaplarından ziyade onlara yönelik hep niyet okudu!

SEÇMEN, ÖNCEKİ SEÇİMLERDE OY VERDİĞİ PARTİYE YİNE OY VERECEK Mİ?

Ankette, “24 Haziran seçimlerinde (Son yapılan Genel Seçimde) Oy verdiğiniz Siyasi Partiye Yarın Seçim Olsa oy verme tercihiniz değişir mi?” sorusu da soruldu.

Soruya verilen yanıtlarda HDP seçmeninin yüzde 85’i, CHP ve İYİ Parti seçmeninin yüzde 80’i, MHP seçmeninin yüzde 75’i ve Saadet Partisi seçmeninin yüzde 70’i ‘kararım değişmez’ yanıtı verirken AK Parti seçmeni arasında bu oran yüzde 65’e kadar geriliyor.

selyus