Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 10 Mayıs 2021

Ali Babacan, AK Parti üyesi iken Erdoğan’ı devirmeye çalıştığını itiraf etti!

Deva Partisi Lideri Ali Babacan, AK Parti üyesi olduğu tarihlerde devirmeye çalıştığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hainlik mi yapmış oldu?

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Halk TV’de liderler özel söyleşine katıldı. Burada kendisine sorulan sorulara cevap veren Babacan, programa katıldığına bin pişman oldu!

Bin pişman oldu çünkü, bilerek yada bilmeyerek ağzından baklayı çıkardı.

2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı ortak aday çıkarma uğraşlarının verildiği o süreçte önemli rol oynadığını itiraf eden Ali Babacan, o tarihlerde AK Parti üyesi idi.

Gazeteci İsmail Saymaz’ın “Siz de o tarihlerde o çalışmanın içerisindeydiniz” sorusuna: “Görünür değildim ama çalışmaların tam da göbeğindeydim” diye cevap vermesi programdakileri de şaşkına çevirdi!

Abullah Gül’e teklif yapıldığını ve aday olmayınca Türkiye 5 yıl kaybettiğini ifade eden Babacan’ın çalışmaların tam da göbeğinde olduğu tarihlerde üyesi olduğu AK Parti’den bir yıl sonra Temmuz 2019’da istifa etti.

Daha açıkça belirtecek olursak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümetlerinde 13 yıl bakanlık yapan Ali Babacan, AK Parti rozeti yakasında durduğu o tarihlerde o masanın tam da göbeğinde bulunması hainlik midir?

selyus