Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YEREL YÖNETİMLER 18 Nisan 2024

Ali Tombaş’ın mahalle yönetiminden Sultanbeyli Belediye Başkanlığı’na uzanan yolculuğu…

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde AK Parti Sultanbeyli Belediye Başkan adayı olan ve sandıktan zaferle çıkarak belediye başkanı olarak mazbatasını alan Ali Tombaş’ın 23 yıllık Kutlu Dava Yolculuğu’nu özetleyecek olursak: 2001 yılında kurulan AK Parti’nin Sultanbeyli İlçesi Ahmet Yesevi Mahallesi Mahalle Yönetim Kurulu Üyesi olarak partisinde ilk resmi görevi başlamış oldu.

Başkan Tombaş, daha sonra ilçe başkanlığı dahil olmak üzere aralıksız önemli görevleri üstlenerek Dünya Lideri Başkomutan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kendi ilçesinde gururla temsil etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakından tanıdığı ve ilçe başkanı iken başarılı çalışmalarından dolayı gördüğü her yerde övdüğü Ali Tombaş, Türkiye genelindeki ekonomik ve başkada önemli sıkıntılara rağmen ekibiyle birlikte canla başla çalışarak seçimlerden alnının akıyla çıkmasını bildi.

Tombaş, 23 yıl boyunca hiç bir beklenti içine girmeden verilen görevlerin üstesinden gelerek istikrarlı bir siyasetçi olduğunu da ispatlamış oldu.

ALİ TOMBAŞ KİMDİR?

Ali Tombaş 1973 yılında Ordu’nun Ünye İlçesi’nde doğan Ali Tombaş, ilköğrenimini Koztepe İlkokulu’nda, ortaöğretim ve lise eğitimini ise Ünye İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü’nde tamamlayan Tombaş, ilerleyen yıllarda birçok dernek ve vakıfta yönetici olarak görev aldı.

STK faaliyetlerine 1992 yılında Ünye İmam Hatip Lisesi Milli Gençlik Vakfı Öğrenci Temsilciliği görevini yürüten Ali Tombaş, siyasi çalışmalarına ilk olarak 1994 Refah Partisi’nde Gençlik Kolları Başkanlığı ile başladı.

2001 yılında AK Parti’nin kuruluşundan itibaren sırasıyla; Sultanbeyli Ahmet Yesevi Mahallesi Mahalle Yönetim Kurulu Üyeliği, 2004-2009 Sultanbeyli Belediye Meclis Üyeliği ve Encümen Üyeliği görevlerinde bulundu.

2008 yılında yapılan AK Parti Sultanbeyli İlçe Kongresinde İlçe Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Tombaş; 2018 yılına kadar sırasıyla Tanıtım Medya, Halkla İlişkiler, Seçim İşleri ve Teşkilatlanma Birim Başkanlığı görevlerini tamamladı.

2014 ile 2018 yıllarında Ensar Vakfı Sultanbeyli Şube Başkanlığı yaptı.

2014 Sultanbeyli Yerel Seçimleri, 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimi, 2015 Haziran-Kasım Genel Seçimleri ve 2017 Anayasa Referandumu Halk Oylaması’nda Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığı gibi önemli bir görevde bulunan Ali Tombaş, AK Parti’nin büyük farkla kazandığı seçimlerde aktif olarak süreçleri başarıyla yürüttü.

Evli ve iki çocuk babası olan Ali Tombaş, AK Parti Sultanbeyli 6. ve 7. Olağan İlçe Kongrelerinde İlçe Başkanı olarak görevini sürdürdü.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş hizmete alacağı eserlerle, daha yaşanabilir bir Sultanbeyli hedefliyor. İstanbul Takipte Haber Merkezi

selyus