Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 29 Mart 2022

Amine Cansu Kaba AK Parti’den neden istifa etti?

AK Parti İBB ve Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Amine Cansu Kaba, partisinden neden istifa ettiğini sosyal medya hesabından paylaştı.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Amine Cansu Kaba, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak partisinden istifa ettiğini açıkladı. Kaba, açıklamasında AK Parti’den ayrılma sebeplerini tek tek sıraladı.

AYRILMA SEBEPLERİNİ DETAYLI AÇIKLADI

İstifa mektubunda AK Parti’yi eleştiren Amine Cansu Kaba, “Mahalle Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi olarak başlayıp, Üsküdar Kadın Kolları yönetiminde görev yaptığım, Üsküdar İlçe Başkan Yardımcısı olarak çalıştığım, Üsküdar ve İstanbul Belediye Meclis üyeliği görevlerini üstlendiğim AK Parti’den bugün itibariyle istifa ediyorum.

19 yaşımda, vatanım ve milletim için büyük ideallerle adım attığım partimden ayrılma sebeplerim; adaletten uzaklaşma, zaman içinde insanların itibarsızlaştırılması, makam ve mevki sahiplerinin liyakatsizliği ve başta gençlik olmak üzere umudun yok edilmesine kadar giden bu yolda vicdanları yaralayan ve ‘bu kadarı da olmaz’ dediğimiz yanlışlardır. Kamuoyuna saygılarımla duyururum” diye ifade etti.

İlginizi çekebilir

Murat Karayalçın İBB’de

Murat Karayalçın İBB’de

selyus