Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 18 Ekim 2022

Anayasal düzenlemede ‘kadın ve erkek’ vurgusu yapılacak!

Anayasal düzenlemede ‘kadın ve erkek’ vurgusu yapılacak! Bu da LGBT savunucusu CHP ve HDP’yi köşe sıkıştırmış olacak.
Başörtüsü için hazırlanan anayasa değişikliği taslağı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletildi. Erdoğan, incelemelerinin ardından sunum yapması için Adalet Bakanını davet edecek. Düzenlemede ‘kadın ve erkek’ vurgusu yapılacak. Çocuk kavramının ancak anne ve babayla olabileceği hükmü yer alacak. Anayasal düzenlemede ‘kadın ve erkek’ vurgusu yapılacak! Bu da CHP ve HDP’yi köşe sıkıştırmış olacak.
Başörtüsüne anayasal teminat sağlamak için yapılan taslak metin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu. Erdoğan, incelemelerinin ardından sunum yapması için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı davet edecek.
Adalet Bakanlığının yürüttüğü çalışmaya, AK Partili hukukçu kurmaylar ve uzman akademisyenler katkı yaptı. “Başörtüsü serbestisine anayasal güvence getirecek” çalışma tamamlandı.
Çalışma ile vatandaşın, kamuda, özel hayatta ve eğitim-öğretim süresince hak ve özgürlüklerini korumak amaçlanıyor. Teklifle “Din ve Vicdan Hürriyeti” başlıklı Anayasa’nın 24’üncü maddesine güncellenecek, ek fıkra konulacak.
AİLE TANIMI DEĞİŞİYOR
Üzerinde çalışılan bir diğer madde Cumhurbaşkanı’nın işaret ettiği ailenin korunmasına ilişkin kanun maddesi. Mevcut Anayasa’nın 41’inci maddesinde yer alan ailenin korunması başlığına ekleme yapılacak. İlgili madde içerisinde ailenin kimlerden oluşacağı ve karı-kocanın haklarının neler olduğuna ilişkin bir cümlenin yer aldığı belirtiliyor.
Düzenlemede ‘kadın ve erkek’ vurgusu yapılacak. Çocuk kavramının ancak anne ve babayla olabileceği hükmü yer alacak.
Düzenlemeye ilişkin nihai kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek. Teklif sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulacak.

selyus