Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

ANKARA’DA MUSTAFA TUNA, GEREK YOK ONA BUNA!

Çok kıymetli okurlarımız, bu yazımda niye Mustafa Tuna’ya pozitif, Mehmet Özhaseki’ye de negatif baktığımı açıklamaya çalışacağım… Şahsen kimseye akıl vermek gibi bir gayem asla yok! Hele hele liderimiz ve reisimize akıl vermek haddim değil.

Bu camiada gazeteci olmaya çalışan ve aynı zamanda teşkilatların bir fakiri olarak düşüncelerimi sesli zikretmeye çalıştım…

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 Kasım Salı Günü TBMM’de ki toplantıda yaptığı grup konuşmasının sonunda Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ismini açıklamıştı.

Geride bıraktığımız 3 haftada yapılan kamuyu yoklamalarında gerilerde olduğu iddia edilen Özhaseki, CHP’nin Mansur Yavaş’ı açıklamasının ardından iyicene dibe vurduğu söyleniyor!

Zaten aday olsun mu anketlerinin de maniple edildiği ve reise doğru bilgi götürülmediği iddia ediliyor!

Yani sizin anlayacağınız neresinden bakarsanız bakın Mehmet Özhaseki Ankara için şimdilik bir karşılık görmedi!

Öte yandan Özhaseki’nin aday olmasını ısrarla isteyen Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek ile nedenini bilemediğimiz bir konudan dolayı araları açıldığı iddia ediliyor.

Eğer basına yansıyanlara bakarak yorum yapacak olursak Özhaseki, ilçeler üzerinde çalışma yaparken Gökçek ile istişare yapmadığı iddia ediliyor!

Melih Gökçek deyip geçmeyin, 5 dönem Ankara’yı öyle ya da böyle yönetti ve her seçimi de çıktı aldı…

Bu arada bu işler öyle CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan kazandığın tazminat paralarıyla Kayseri meydanında halka sucuk ekmek dağıtmaya benzemez! Kılıçdaroğlu da Mansur Yavaş’la seçimi alır Ankara misketi oynarsa nice olur Özhaseki’nin hali!!

Onun içindir ki bu saatten sonra partinin Lideri Erdoğan, Gökçek ile Özhaseki’yi bir araya getirip aralarını düzeltir mi bilemem ama bildiğim bir şey var bazı şeyleri zorlamanın bir anlamı ve faydası da yok, bana sorarsanız!

Zaten reis Özhaseki’yi geri çekecek diye tahmin ediyorum!

Şu anda görevinin başında olan ve göreve geldiği günden bu yana hep üstüne katarak önemli çalışmalara imza atan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna ile devam edilse daha yerinde olur diye düşünüyorum!

Kayseri’de 5 dönem başkanlık yapan ve tarih boyunca o şehirle anılacak olan Özhaseki’yi Ankara’ya zorlamak yerine mevcut başkan, adam gibi adam Mustafa Tuna ile seçime girilmesinden yana görüşümü sizlerle paylaşmak istiyorum…

Dürüst, ilkeli, rahmani, onurlu ve samimi duruşuyla başarı bir isim olan Mustafa Tuna, Allah’ın izniyle seçimi alır…

Bir de bu işlerin manevi tarafı var! Bu manevi gelişmeleri reisimiz çok iyi bilir…

1994 yılındaki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde aday olduğunda seçime iki gün kala ziyaret ettiği bir Allah dostu “Tamam inşallah” dedi ve 4 güçlü partinin arasından çıktı reisimiz…

Şuna yürekten inanıyorum; Allah C.C., Mustafa Tuna’ya da yardım eder. Çünkü Allah’ın insanlardan istediği ahlaki özelliklere sahip bir ağabeyimiz…

Sert çıkışlı ve muhalefetle keskin çizgileri olan Gökçek’in tam tersi daha uyumlu, daha yumuşak huylu, her kesimi kucaklayan ve her şeyden önce kafasının arkasında planları olmayan samimi duruşu var Mustafa Tuna’nın!

Başkan Tuna, teşkilatlarla birlikte sahaya indi mi Evvel Allah bu işi bitirir…

Tabii Mustafa Tuna ağabeyimizle ilgili bu benim kanaatim ve içimden geçenleri dışa vurma duygusudur. Son kararı, Ankara’da ki anketlerle ilgili sıkıntıları gören reis verecektir…

selyus