Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Ocak 2017

Ataş, “Mazlumların umudu Türkiye’yi hakkettiği yere ve hedeflerine taşıyacağız”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, “Bilsinler ki biz bu topraklar üzerinde plan yapanların planlarını başlarına çevirecek olan Allah’a iman etmişiz. İnanıyoruz, galip gelecek olan milletimiz ve ülkemizdir. Milletimizle birlikte bu yolda kararlılıkla, sabırla ve cesaretle yürümeye devam edecek, dünya mazlumlarının umudu olan Türkiye’yi hak ettiği yere ve hedeflerine doğru taşıyacağız.” dedi.

Afyonkarahisar’da İstanbul, Tuzla İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, gündeme ilişkin konular üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Tuzla İlçe Danışma Meclisi Toplantısına AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Ataş ile Erol Kaya, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ile eşi Dr. Fatma Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

Ataş, “Türkiye’nin geleceği için önemli bir adım olan Anayasa değişimi, mecliste müzakere edildikten sonra sözün gerçek sahibi milletimize götüreceğiz. İnanıyoruz ki milletimizde bu değişime olur verecektir” dedi.

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN; MAZLUM MİLLETLERİN UMUDU, SESİ VE NEFESİ OLMUŞ BİR LİDERDİR.”

Cumhurbaşkanımıza diktatör yakıştırması yapanlar bu milletin değerlerini yıllarca hiçe sayanlar olduğunu belirten Ataş,”Bugün, eskiden olduğu gibi kendi istedikleri gibi karar verme yetkisine sahip olamayanlar sadece kendi hayat tarzlarını dayatamadıkları için hezeyan içerisinde bu algıyı oluşturmaya çalışıyorlar. Recep Tayyip Erdoğan’ı sandıkla ve seçimle yenemeyeceğini anlayanlar tek adam algısı oluşturmaya çalışıyorlar. Recep Tayyip Erdoğan sadece Türkiye’nin değil dünya mazlumlarının umudu olmuş, sesi olmuş, nefesi olmuş bir liderdir.” diye konuştu.

Referandum mart sonu, nisan başı gibi olacağını dile getiren Ataş; “Anayasa değişimi ülkemize; “İstikbal, İstiklal ve İstikrar” getirecektir.” dedi.

AK Parti ile siyaset, ayrıcalıklı zümrelerin elinden alınıp sözün gerçek sahibi olan millete verildiğini belirten Ataş, “2002 Genel Seçimleri’nden itibaren Allah’ın yardımı, sizlerin katkıları ve milletimizin teveccühü ile karşımıza çıkan tüm engelleri aşarak hamdolsun bugünlere geldik. 2002’de devraldığımız Türkiye ile şimdiki Türkiye arasında hiç kimsenin inkâr edemeyeceği ciddi ve olumlu farklar oluşturduk. Biz istiyoruz ki 14 yıllık bu istikrar uzun yıllar sürsün.” dedi.

“MİLLETİMİZLE BİRLİKTE BU YOLDA KARARLILIKLA, SABIRLA VE CESARETLE YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Mustafa Ataş, “14 yıllık süreç içerisinde neler oldu diye bakıldığında hafızalarınızı tazelemek adına şunları sıralayabiliriz. Bilindiği üzere 2007’de e-muhtıra vermek suretiyle AK Parti iktidarına karşı bir muhtıra vermeye kalktılar. Sonuç alamadılar. Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili 367 garabetini yeniden Türkiye’de canlandırıp AK Parti’nin gösterdiği Cumhurbaşkanı adayı seçilmesin diye bir takım ayak oyunlarıyla bunun önüne geçmeye çalıştılar.” şeklinde konuştu.

2008’de iktidar partisi olan AK Parti’yi gazete kupürleriyle kendilerine bilgi, belge gerekçe oluşturup AK Parti’yi kapatmaya kalkanlar olduğunu belirten Ataş, “2013 yılında Taksim’de Gezi Parkı’nda Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları çerçevesinde 13 tane ağacı bahane edip Türkiye’de bir kalkışma meydana getirmeye çalıştılar. 17-25 Aralık olaylarıyla hükümetin içerisinde bir darbe planı hayata geçirmeye çalıştılar. 2014’ün ocak ayında MİT tırlarına düzenlenen operasyonda yine bir gerilim meydana getirip Türkiye’de bir kaos ortamı meydana getirmeye çalıştılar. 2014 Şubat ayında MİT Müsteşarına bir plan yaparak koluna kelepçe takma girişiminde bulundular.” dedi.

Mustafa Ataş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tüm bu girişimleri başarısız olunca 15 Temmuz darbe girişimi ile bu vatanı uluslararası destekçileriyle işgal etmeye kalktılar. Ancak aziz milletimiz canı vermek pahasına iradesini çiğnetmedi. Tankların önünde dimdik durdu, kurşunlara göğsünü siper etti ve hainleri hiç ummadıkları bir şekilde püskürttü. Bu milletin oylan ile seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan milletiyle kol kola omuz omuza hainlerin karşısına dikildi ve onlara güç aldığı milletiyle birlikte tarihi bir ders verdi.”

Darbe girişiminin hemen ardından ekonomiyle, terör olaylarıyla emellerine ulaşmayı, denemeye devam edenlerin olduğunu vurgulayan Ataş şunları kaydetti:

“Bilsinler ki biz bu topraklar üzerinde plan yapanların planlarını başlarına çevirecek olan Allah’a iman etmişiz. İnanıyoruz, galip gelecek olan milletimiz ve ülkemizdir. Milletimizle birlikte bu yolda kararlılıkla, sabırla ve cesaretle yürümeye devam edecek, dünya mazlumlarının umudu olan Türkiye’yi hak ettiği yere ve hedeflerine doğru taşıyacağız.”

selyus