Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 19 Mart 2016

Ataş, “Türkiye’de terör kazınarak bitirilecektir”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Beyoğlu’ndaki terör saldırısına ilişkin, “Devletimiz hükümetimiz terörün Türkiye’de bitmesi için azimli ve kararlı bir şekilde teröristlerin üzerine gidiyor, terör olaylarının üzerine gidiyor” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, partisinin İstanbul İl Başkanlığı 13. İstişare ve Değerlendirme Toplantısına katılmak için geldiği Afyonkarahisar’da, Beyoğlu’ndaki terör saldırısına ilişkin, “Bu patlamalar, Türkiye üzerinde bir takım planları, bir takım hesapları olan çevrelerin gerçekleştirmek istedikleri oyunların birer parçası” değerlendirmesinde bulundu.

“Aslında bugün olanlar kalkınmış, gelişmiş, istikrarı olan bir Türkiye’nin bölgede olmasını istemeyen çevrelerin rahatsız olmasından, Türkiye’nin onları rahatsız etmesinden kaynaklanıyor” diyen Ataş, sözlerine şöyle devam etti:

 “Gerek içerideki bir takım çevreler, gerekse dışarıdaki çevreler, bunları planlayıp, Türkiye’nin içindeki terör olaylarını gerçekleştiriyorlar. Tamamen toplumumuzun üzerinde korku meydana getirmek, toplumumuzu günlük yaşantısından uzaklaştırmak, Türk ekonomisini nasıl durdururuz, daraltırız, Türkiye’deki turizmin önüne nasıl geçeriz, bütün bunlara yönelik yapılan girişimlerdir diye düşünüyorum.”

Sosyal medyada yapılan bir takım paylaşımlarda, AK Parti iktidardan giderse, bu tür olaylar önlenir gibi algı oluşturulmaya çalışıldığını vurgulayan Ataş, “Bütün bunlar özelde, Türkiye üzerine yapılmış, daraltılmış çerçeve içerisinde de AK Parti iktidarını istemeyen bu ülkede istikrarı istemeyen, çevrelerin planladığı oyunlardır. Milletimiz inşallah tarih boyunca nasıl ki bu tür oyunların üstesinden gelmiş ise, Allah’ın izni ile bu oyunlarında üstesinden gelecektir. Devletimiz hükümetimiz terörün Türkiye’de bitmesi için azimli ve kararlı bir şekilde teröristlerin üzerine gidiyor, terör olaylarının üzerine gidiyor. İnşallah inanıyorum ki kısa zamanda Türkiye’de terör kazınarak bitirilecektir. Milletimiz AK Parti iktidarına güvensin, devletimizin güvenlik güçlerine güvensin, geçmişteki bir takım sinsi oyunlar, bu dönem inşallah işlemeyecektir. Biz buna inanıyoruz. Patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza ada acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

selyus