Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 3 Aralık 2018

Ataşehir’e ‘Hamarat’ başkan geliyor!

AK Parti’de tüm Türkiye’de olduğu gibi Ataşehir’de heyecanlı bekleyiş sürüyor. İstanbul ve MÜSİAD’ın renkli sımalarından Musa Hamarat, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı’na giderek Ataşehir Belediye Başkan Aday Adaylık müracaatını yaptı. Aday Adaylık dosyasını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz ile İlçe Başkanı Ahmet Özcan’a teslim eden Musa Hamarat, “Davamızın Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasından amasız ve fakatsız her zaman yol yürümeye hazırım” dedi.

Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Musa Hamarat, görev verildiği takdirde tüm Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya gelerek meclis üyesi listesini onlarla birlikte yapacağını ifade etti.

MUSA HAMARAT KİMDİR?

Musa Hamarat, 1975 yılında Ordu’nun Akkuş ilçesinde doğdu. 1975’ten 2005 yılına kadar Ataşehir’ in Barbaros mahallesinde, 2005 yılından itibaren ise Ataşehir Mimar Sinan Mahallesinde ikamet eden Hamarat, AK Parti öncesi Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nde görev yaptı.

EĞİTİM BİLGİLERİ

– İlkokulu Ünye Dağ Köyü İlkokulu’nda tamamladıktan sonra, ortaokul ve lise eğitimini İzmit İmam Hatip Lisesi’nde devlet parasız yatılı olarak tamamladı.

-Yüksek Öğreniminde Anadolu Üniversitesi, İktisat Fakültesi, Kamu Yönetimi ile devam etti. Eğitimine İstanbul Üniversitesi’nde Sosyoloji bölümünde devam etmektedir.

-Halit Refiğ, Hasan Nail Canat ve Tarkoskiv’in talebesi Tevfik İsmailov gibi değerli üstatlardan Tiyatro, Sinema, Yönetmenlik, Senaristlik ve Aktörlük eğitimi aldı.

-Orta seviyede Fransızca, Arapça ve İngilizce bilmektedir.

İŞ DENEYİMİ

-Okul hayatı sırasınca yaz tatillerinde babasından ahşap, parke ve cam cila ustalığı öğrenip, bu sektörde aile şirketini kurarak işletti.

– Petrol ürünleri ve oto gaz şirketi kurarak, işletme faaliyetini yürüttü.

-Atık yönetimi alanında Türkiye’nin ilk özel sektör firmasını kurarak, bu önemli alanda Türkiye’nin farklı bölgelerinde 100’e yakın tesis inşa ve işletme projesini üstlendi ve Avrupa Birliği Projesinin tesis kurulumunu gerçekleştirdi.

-Yenilenebilir enerji alanında yatırım şirketi kurarak, atık entegre ve enerji üretim tesislerinin faaliyete geçirilmesinde öncülük etti.

-Temizlik, hijyen ve gübre alanında uluslararası mümessillik, yerli üretim, yurtiçi ve yurtdışı pazarlama faaliyetleri yürüten kimya şirketi kurdu. Yurtdışında da faaliyetlerini arttırmak için distribütörlükler verdi.

-Çevre ve kimya alanındaki hizmet ve yerli markalı ürünlerinin ihracatını arttırmak amacıyla Ukrayna’da şirket faaliyete geçirdi.

– İş hayatında Kuzey Afrika, Avrupa, Asya ve Ortadoğu’da birçok ülkede iş forumlarına katılıp, sunum yaptı ve iş birliği imzalarında firma adına temsil görevlerini üstlendi.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI FAALİYETLERİ

-Okul yıllarında Hakyol Vakfı ve Milli Gençlik Vakfı okul temsilciliği görevini üstlendi.

– Barbaros Mahallesi Yeni Kentliler Derneği, Akkuşlular Derneği ve Hatay İş Adamları ve Bürokratlar Derneği Üyesidir.

-Ordu Dernekler Federasyonu Delegesi, Ordu Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, MÜSİAD inşaat sektörü kurulu üyesi, Ünyeliler Derneği (ÜNDER) Yönetim Kurulu Başkanı görevleri ile Sivil Toplum Kuruluşlarında çalışmalarını sürdürmektedir.

SİYASİ ÇALIŞMALARI

-1994 – 2002 yılları arasında Refah Partisi ve Fazilet Partisi lehine yerel ve genel seçimlerde Ordu ve ilçelerinde siyasi faaliyet ve miting hatipliği yaptı.

-2002 – 2018 yılları arasında yerel ve genel seçimlerde ve referandum sürecinde AK Parti lehine İstanbul ve Ordu’da organizasyon, miting konuşmalar ve hatiplik gibi seçim faaliyetlerinde bulundu.

selyus