Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 1 Şubat 2023

Avrupa, altılı masanın mutabakat metnine ‘aferin’ diyecekmiş!

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan’dan 6’lı masanın dün kamuoyuna tanıtılan Ortak Politikalar Mutabakat Metni için “Avrupa bakacak, Türkiye’ye ‘aferin’ diyecek.” ifadelerini kullandı. Babacan’ın bu sözlerine başta sosyal medya kullanıcıları olmak üzere çok sayıda kesimden tepki geldi.
6’lı masa seçim vaatleri ve hükümete gelmeleri durumunda yol haritalarının nasıl olacağına dair önemli fikirler veren Ortak Politikalar Mutabakat Metni’ni dün Ankara’da düzenlenen büyük bir tanıtım töreniyle kamuoyuna ilan etti. Seçim beyannamesi özelliği taşıyan metin; 9 ana başlık, 75 alt başlık altında 2 bin 300’ün üzerinde yeni düzenlemeyi içeriyor.
BABACAN: AVRUPA ‘AFERİN’ DİYECEK
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir canlı yayın programında masada yer alan 6 liderin imzasının yer aldığı ortak mutabakat metnini değerlendirdi.
Babacan, hazırladıkları mutabakatı Avrupalı ülkelere de beğendirdiklerini anlatarak, seçim vaadi olarak sundukları mutabakatla Avrupa’dan aferin alacaklarını söyledi.
Babacan, şu ifadeleri kullandı;
Bütün Avrupa’dan bunu izliyorlar. Ben Davos’taydım orada kaç tane gazeteci belli başlı gazetelerin sahipleri Genel Yayın Yönetmenleri orada. Geldiler bana hepsi sordular ‘Ne yapıyorsunuz?’ Ben de anlattım, bir İspanyol gazeteciye de mülakat verdim. Onların hepsine bunları anlattım, dediler ki çok güzel bir şey. Yapıyoruz dedim. “Zor değil mi?” dediler. “Zor ama yapacağız” dedim. Avrupa’dan da bakacaklar ve hayranlıkla diyecekler ki “Aferin Türkiye’ye. Şuna bak” diyecekler. Türkiye gazetesi

selyus