Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 8 Mart 2017

Bakan Arslan “Ülkenin tek merkezden yönetilmesi gerekiyor”

Sancaktepe’yi ziyaret eden Bakan Arslan “Ülkenin tek merkezden yönetilmesi gerekiyor. Bizim gitmek istediğimiz bir yer var. 2023, 2071 hedefleri var. Bu hedeflere ulaşmak için sistemin tıkır tıkır çalışması lazım.” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Sancaktepe’yi ziyaret etti. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ile birlikte ilk olarak esnaf ziyaretinde bulunan Bakan Arslan ardından Samandıra’da bulunan çay bahçesine giderek burada vatandaşlarla sohbet etti.

Bir dönercide kendi elleriyle kestiği dönerden gazetecilere ikram eden Arslan, daha sonra bir fırında tezgahın başına geçerek müşterilere ekmek ve simit verdi. Verdiği ekmek ve simitlerin parasını almayan ve “Bizden olsun” diyen Arslan, ardından peynirci, restoran, kuruyemişçi gibi iş yerlerine de uğrayarak işletme sahipleri ve müşterilerle sohbet etti.

Sohbet ettiği vatandaşlarla fotoğraf çektiren Arslan, onlardan halk oylamasında destek istedi.

Samandıra’daki programın ardından Bakan Arslan ile Belediye Başkanı İsmail Erdem, ilçede ikamet eden 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde, Darbeci hainler tarafından şehit edilen Şehit Muhammet Fazlı Demir’in ve El Bab Şehidimiz Selim Topal’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Günün sonunda Bakan Arslan, Sancaktepe Kars, Ardahan, Iğdır dernekleri programına ve Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Sancaktepe’deki STK temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleri için organize edilen programa katıldı. Katıldığı programlarda Referandum süreci ile ilgili konulara değinen Bakan Arslan “Ülkenin tek merkezden yönetilmesi gerekiyor. Bizim gitmek istediğimiz bir yer var. 2023, 2071 hedefleri var. Bu hedeflere ulaşmak için sistemin tıkır tıkır çalışması lazım.” dedi.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ise ziyaretinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek Bakan Arslan’a teşekkürlerini sundu. Konuşmasında Sancaktepe’de yapılan ve yapılacak olan ulaştırma yatırımlarına değinen Başkan Erdem, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” ile ilgili olarak ise 16 Nisan’da yapılacak referandumda kararı halkın vereceğini, ülkenin çok daha güçlenmesi, hızlanması ve emin adımlarla geleceğe yürümesini isteyenlerin “evet” diyeceğini sözlerine ekledi.

selyus