Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 30 Mayıs 2018

Bakan Berat Albayrak, Üsküdarlı Romanlarla iftar sofrasında buluştu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Üsküdar’da Roman vatandaşlarla iftarda bir araya geldi, ardından esnaf ziyareti yapıp vatandaşlarla buluştu. Bakan Albayrak’a Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile İlçe Başkanı Adem Kaan Pehlivan eşlik etti.

Üsküdar Belediyesi tarafından Selami Ali Sosyal Tesislerinde düzenlenen iftar yemeğinde Roman vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Albayrak, onların sorunlarını dinledi ve birlikte iftar yaptı.

ÜSKÜDAR BİLİYORSUNUZ; DÜNYANIN EN GÜZEL ŞEHİRLERİNDEN BİRİ

Bakan Albayrak’tan önce kürsüye gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Siz sevgili hemşerilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Bize olan inancınız ve desteğiniz her geçen gün artıyor. Allah sizlerden razı olsun.

Üsküdar biliyorsunuz; dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Türkiye’nin değil, dünyanın. Üsküdar bir kültür şehri, bir tarih şehri, bir hoşgörü şehri, ilim irfan şehri. Siz sevgili hemşerilerimizle de Üsküdar bir başka güzel.

“TABİ BAŞIMIZDA BİR ‘DÜNYA LİDERİ’MİZ, CUMHURBAŞKANIMIZ VAR Kİ O BİR ÜSKÜDARLI”

Bildiğiniz üzere bugünlerde milletvekili adaylarımız, siyasi partilerimizin temsilcileri bizim ilçemizi sıkça ziyaret ediyorlar. Bu akşamda aramızda çok özel misafirimiz, çok başarılı bakanımız, ülkemizin enerji projeleri ve enerji politikalarında gelecek 50-100 yılını planlamış, ona göre de bir takım hamleler yapmış genç bir bakanımız sayın Berat Albayrak aramızda. Ben sayın bakanımıza çıktığı bu yolda başarıla diliyorum.

Tabi başımızda bir ‘Dünya Lideri’miz, cumhurbaşkanımız var ki o bir Üsküdarlı. Buradan sayın cumhurbaşkanımıza saygılarımız, sevgilerimiz iletiyoruz. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Bütün dünya mazlumlarının ve bütün gönül coğrafyamızın lideridir o. Onunla guru duyuyoruz. ‘İyi Ki Recep Tayyip Erdoğan Var’ diyoruz” diye konuştu.

BAKAN ALBAYRAK, ROMANLARDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İÇİNDESTEK SÖZÜ ALDI

Roman vatandaşlara açıklamalarda bulunan Albayrak, “İlçe Başkanımız beni davet edince dedim ki ‘Roman hemşehrilerimiz bizi çok ama çok sever, onların davetine icabet etmek gerek.’ Bugün sizlere hem Cumhurbaşkanımızın selamını iletmek hem de onun adına dua istemek için geldim” dedi.

“EN BÜYÜK ROMAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN”

Bakan Albayrak’ın, “24 Haziran seçimlerinde uzun adam, başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olmaya var mısınız?” sorusuna Romanlardan güçlü “Evet.” yanıtı geldi.

Albayrak, konuşmasında Roman vatandaşlardan tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi 24 Haziran’da da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve AK Parti’ye destek istedi.

Berat Albayrak’a yoğun sevgi gösterisinde bulunan Roman vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için de “En büyük Roman Recep Tayyip Erdoğan” sloganları attı.

Bakan Albayrak, daha sonra Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve İlçe Başkanı Adem Kaan Pehlivan ile birlikte Çengelköy esnafını ziyaret etti. Burada bulunan çay bahçeleri ve cafelerdeki bayanlara çiçek verdi, ardından vatandaşlarla sohbet etti.

selyus