Bakan Çavuşoğlu, “DAEŞ’e ‘Başkonsolos ben değilim’ diyen bir korkak bu!”

Bakan Çavuşoğlu, “Sen nasıl milli bir insansın? Musul Başkonsolosluğumuz DAEŞ tarafından ele geçirilince bu zat; bana bunu oradaki özel harekatçılar, korumalar ve çalışanlar söylüyor, ifadelerin kayıtları bakanlıkta mevcut; korkusundan ‘Başkonsolos ben değilim’ diyen bir korkak bu.”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’da katıldığı AK Parti İl Danışma Meclisinde yaptığı açıklamalarla ÖSO’ya terörist diyen CHP’li Öztürk Yılmaz’ı adeta rezil rüsva etti.

Bakan Çavuşoğlu, “Bana gelip ‘Bu bakanlıkta bir tek AK Partili varsa o da benim’ deyip yalvaran bir zavallı şimdi partinin adını bile doğru söylemiyor.”

“BU GAFİL AVRUPA BİRLİĞİ BAKNALIĞINDAN KOVULDU. NEDENİ GİDİN VOLKAN BOZKIR’A SORUN!”

Bakan Çavuşoğlu, “Önce harekatı destekliyoruz deyip sonra harekatı küçümsemek için ve ya iktidarı suçlamak için değişik yollardan saldırı yapanlar var. Hele CHP’nin bir genel başkan yardımcısı var, benim memurumdu eskiden kısa bir sürelik… Bana gelip ‘Bu bakanlıkta bir tek AK Partili varsa o da benim’ deyip yalvaran bir zavallı şimdi partinin adını bile doğru söylemiyor. Şimdi gelmiş ÖSO’ya çamur atıyor. Sen nasıl milli bir insansın? Musul Başkonsolosluğumuz DAEŞ tarafından ele geçirilince bu zat; bana bunu oradaki özel harekatçılar, korumalar ve çalışanlar söylüyor, ifadelerin kayıtları bakanlıkta mevcut; korkusundan ‘Başkonsolos ben değilim’ diyen bir korkak bu. Biz bunları kimseye saldırmamak için söylemedik, ama sen benim teröre karşı mücadelemde beni zayıf düşürmek için böyle alçakla açıklama yaparsan ben de bunları söylerim. Ayrıca bu zat 15 gün Avrupa Birliği Bakanlığı’nda görev aldı kovuldu sonra, onu da Volkan Bozkır’a sorun neden kovulduğunu, girmek istemiyorum. Be gafil, sen nasıl oluyor da bugün askerimizle omuz omuz yürüyen kişilere DAEŞ’çi diyorsun. Onlar zafer elde edip, Allahüekber dediği için mi rahatsız oluyorsun?” dedi.

selyus