Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 22 Ekim 2020

Bakan Karaismailoğlu, “Kasım ayı sonunda TÜRKSAT’ı uzaya göndereceğiz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu “TÜRKSAT 5A’yı Kasım ayının sonunda uzaya göndereceğiz. TÜRKSAT 5B 2021’in ikinci çeyreğinde, ilk milli ve yerli haberleşme uydumuz olan TÜRKSAT 6A da 2022’de fırlatılacak” dedi.

Türk Demiryolu Zirvesi’nin açılışı Tarihi Sirkeci Garı’nda gerçekleşti. 4 gün sürecek zirvenin açılışı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla yapıldı. Programa Bakan Karaismailoğlu’nun yanı sıra Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, Trans-Hazar Uluslararası Taşıma Güzergahı Birliği’nin üyeleri ve davetliler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Fatih Belediye Başkanı Turan bir konuşma yaptı. Daha sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu söz aldı.

“İLK YERİL VE MİLLİ UYDUYU 2022’DE FIRLATACAĞIZ”

2022’de uzaya yerli ve milli bir uydu göndereceklerini belirten Bakan Karaismailoğlu, “Uzaydaki 3 haberleşme uydumuza ek olarak TÜRKSAT 5A’yı Kasım ayının sonunda uzaya göndereceğiz. TÜRKSAT 5B 2021’in ikinci çeyreğinde, ilk milli ve yerli haberleşme uydumuz olan TÜRKSAT 6A da 2022’de fırlatılacak. Bu şekilde uzaydaki yörünge haklarımızla yayıncılık ve internet erişiminde de söz sahibi olmaya devam edeceğiz. Bilişim teknolojileri anlamında fiber hat uzunluğumuzu, 404 bin kilometreye çıkardık. Sabit geniş bant abone sayımız, 15,3 milyonu aştı. Mobil abone sayısı 83 milyona, geniş bant abone sayısı 78,4 milyona ulaştı. Makinalar arası iletişim abone sayımız 5,9 milyon oldu. 2019’da elektronik haberleşme sektörü yüzde 13 oranında büyüdü” dedi.

selyus