Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 21 Haziran 2018

Bakan Kaya, önemli STK’larla buluştu

Kamu-STK İşbirliği için Aile ye Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Kapasitesinin Güçlendirilmesi Teknik Yardım Projesi’ konferansına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İHLAS Vakfı Başkanı Ahmet Tuncer Akalın, Türk Kızılayı Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç ve çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi katıldı.

Türkiye’nin etkili Sivil Toplum Kuruluşları’na yönelik organize edilen konferansa davet edilen Ahde Vefa Platformu Başkanı ve İBB Meclis Üyesi Nuran Kırlak, güçlü ekibiyle birlikte programda yerini aldılar.

Ahde Vefa Platformu Başkanı Nuran Kırlak, yönetimiyle bitlikte Dünya Çocuk Hakları Derneği ve İyilik Hakları Derneği Başkanları ile bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Konferansın açılışında konuşan Bakan Kaya, ’’Toplumun geleceğinin çocuklara verdiği değerde olduğunu biliyoruz. Sosyal devlet yaklaşımımızda özellikle çocuk hizmetleri alanına büyük önem verdik. Çocuk bakım hizmetlerimizde sessiz bir devrim gerçekleştirdik. Çocuklarımız artık 15 kişilik odalarda, koğuş modelinde değil, ev tipi modelde en fazla 3 çocukla kaldığı kendi evlerimiz gibi huzurlu, güvenli, mutlu evlerde yaşıyorlar’’ dedi.

 

selyus