Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 11 Mart 2017

Bakan Kılıç’a Ümraniye esnafından evet sözü

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Ümraniye’ye gelerek, esnafla bir toplantı gerçekleştirdi. Bakan Kılıç Ümraniye esnafından 16 Nisan’da yapılacak olan referandum için “Evet” sözü aldı.

Ümraniye, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ı misafir ediyor. Gün boyu Ümraniye’de bulunacak olan Bakan Akif Çağatay Kılıç ilk olarak Huzur Lokantası’nda esnafla bir araya geldi. Gerçekleşen toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Hüseyin Erdoğdu, Ümraniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Muhammet Kılıç, belediye başkan yardımcıları, ilçe başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve esnaf katıldı. Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur kısa bir açılış konuşması yaptı. Ümraniye’nin 13 yıllık gelişim ve değişimi hakkında bilgiler aktaran Batur, “Ümraniye 16 Nisan’da vatanına sahip çıkacak. Bakanımıza Ümraniye’mize yaptığı ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu da toplantıda bir konuşma gerçekleştirdi. Çakıroğlu: “Biz AK Parti olarak milletin partisiyiz. Bizim için önemli olan her zaman milletin kararıdır. Biz milletimize güveniyoruz”

Ardından esnaflarla gerçekleştirilen buluşmada bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Esnaflar ve kanaat önderleri spora, sporculara, spor kulüplerine ve gençlere destek olmalı. Bağımlılıkla mücadele konusunda gençlere sahip çıkılması gerekir. Biz devlet olarak, bakanlık olarak bunu yapıyoruz. Sizler de bu anlamda destek olmalısınız. Ailelerin bu konuda hassasiyet göstermesi gerekir” diye konuştu.

Bakan Akif Çağatay Kılıç konuşmasının büyük bir kısmını 16 Nisan’da yapılacak olan referanduma ve siyasi gündeme ayırdı. Seçme ve seçilme yaşının 18’e indirilmesine değinen Kılıç, “Meclis tüm sosyal katılımları temsil eden yerdir. Biz gençlerimize güveniyoruz. İnşallah gençlerimizin hakkını 16 Nisan’da teslim edeceğiz” dedi.

Bakan Akif Çağatay Kılıç MHP’ye referandumla ilgili desteklerinden dolayı teşekkür etti. Bakan Kılıç: “Biz milletimizin ferasetine güveniyoruz. Milletimiz bugüne kadar hep doğru kararı vermiştir. Göreve seçimle gelen, yine seçimle gider diyerek konuşmasının sonunda Ümraniye esnafından “Evet” sözü aldı.

selyus