Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 8 Mart 2019

Bakan Murat Kurum, Üsküdar’da dolu dolu bir gün geçirdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Üsküdar’da bir takım buluşmalara katıldı. İlk olarak Valide Sultan Gemisi’nde öğrencilerle buluşan Kurum daha sonra Üsküdar Belediyesi’nde bulunan Mavi Salon’da Üsküdar’da bulunan Mahallelerin Muhtar Adayları ile bir araya geldi.

Ardından “Kadınlar Şehri Konuşuyor” etkinliğine katılan Bakan Kurum daha sonra Üsküdar’da esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Programlarda Bakan Kurum’a Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’de eşlik etti.

Burada konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Kirazlıtepe’de tapu sorunun 57 yıldır çözülmediğini belirterek, “Kirazlıtepe bölgesinde bakanlık olarak belediyemizle işbirliği içinde yapım işine giriyoruz ve yapım sürecini başlatıyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta Kirazlıtepe’de temeli atacağız” dedi.

Daha sonra Bağlarbaşı Nevmekân’da AK Parti İstanbul Kadın Kolları tarafından düzenlenen “Kadınlar Şehri Konuşuyor” etkinliğine katılan Kurum, katılımcıların sorularını yanıtladı. Buradaki programa İstanbul’un Kadın Milletvekilleri Dr. Ravza Kavakçı Kan, Av. Mihrimah Belma Satır ve İffet Polat da katıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Kurum, “AK Parti iktidarları döneminde kadınların istihdama katkısı da çok fazla oldu. 2004’te bu oran yüzde 20 idi. Şimdi yüzde 35 seviyelerine kadar geldi. Bu çok sevindirici” diye konuştu.

Bakan Kurum ve Başkan Türkmen etkinliklerin ardından Üsküdarlı esnaflara ziyarette bulundu.

selyus