Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 25 Haziran 2016

Bakan Sayan’dan örnek bir duruş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’nın yetiştiği aile terbiyesinden olsa gerek, gittiği her yerde bakanlığını bir kenara bırakarak büyüklerine gösterdiği saygı ve samimi davranışları dikkatlerden kaçmıyor.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya ile ilgili bir iki kelam etmek istiyoruz. İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak kendisini tanıdığımız ve değer verdiğimiz için mi yaptıkları bizi memnun ediyor diyeceğiz ancak, özellikle bakan olduktan sonra daha yakından takip ettiğimizdeki gözlemlemelerimiz de, kadınından erkeğine, gencinden yaşlısına bütün kesimlerin memnuniyetini görüyoruz.

Bakan Sayan’ın yetiştiği aile terbiyesinden olsa gerek, gittiği her yerde bakanlığını bir kenara bırakarak büyüklerine gösterdiği saygı ve samimi davranışları dikkatlerden kaçmıyor.

2002 öncesi böyle sahnelere rastlamak mümkün olmadığı gibi, dönemin bakanları kibrinden vatandaşlara zoraki selam verir, yaşlıları da görmezden gelirlerdi. Önceleri bırakın bakanı milletvekili bile kendini başbakan gibi görürdü. Bakanlarla konuşmak hasbihal etmek ne mümkün! Bu zincir AK Parti Kurucu Genel Başkanı ve bugünün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 yıl önce iktidara geldikten sonra kırıldı. Günümüzde özellikle de AK Parti Milletvekilleri artık halkın içinde sizden biri gibi. Güleryüz ve samimiyetin yanı sıra vatandaşların sorunlarıyla yakından ilgilenen bir milletvekili portresi var artık. Bakanlar da ha keza. Bulundukları ortamlarda yanlarına gidip hasbihâl edebildiğiniz gibi, varsa bir derdiniz onu da anlatabiliyor ve çözüm üreten bir bakan profilini görebiliyorsunuz.. Ne mutlu milletimize ki, vekilleriyle onur duyabiliyorlar artık…  

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, yaşlılarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Sizler bizim büyüklerimizsiniz, en kıymetli varlıklarımızsınız” cümleleri, insanlığın her zaman hafızalarında kalacaktır.

 

 

 

selyus