Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 5 Ocak 2017

Başbakan Banali Yıldırım, “Doğru, bu bir rejim değişikliği!”

Başbakan Yıldırım, “Sayın Kılıçdaroğlu’na, ‘Bu bir rejim değişikliği değildir, bu yönetim sistem değişikliğidir’ dedim. Dilimde tüy bitti, anlatamadım. Artık demiyorum, vazgeçtim. Ama şimdi bir şey aklıma geldi. Niye acaba, Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Bu bir rejim değişikliğidir’ diye ısrar ediyor? Düşündüm, düşündüm, haklı olduğuna karar verdim bir ölçüde. Doğru, bu bir rejim değişikliği. Vesayet rejimini değiştiriyoruz.

Grupta önemli açıklamalarda bulunan ve Anayasa değişiklik teklifini AK Parti Grubu olarak Meclise sunduklarını, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na rejim değişikliği değil sistem değişikliğine gittiklerini defalarca söylediğini, dilinde tüy bittiğini, ancak bir türlü anlamak istemediğini dile getiren Başbakan Binali Yıldırım, “Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Bu bir rejim değişikliğidir’ diye ısrar ediyor? Düşündüm, düşündüm, haklı olduğuna karar verdim bir ölçüde. Doğru, bu bir rejim değişikliği. Vesayet rejimini değiştiriyoruz.”

50 SENEDİR KONUŞUYORSUNUZ, KONUŞMAKLA İŞ OLMUYOR

Başbakan Yıldırım, “Yani 9 gün boyunca, 600’ün üzerinde milletvekili 100 saat, 18 maddelik değişiklik teklifi üzerinde söz aldı, konuştu. Şimdi diyorlar ki ‘Efendim yeterince zaman tanınmadı, fazla konuşulmadı, dolayısıyla ne bu acele’. İnsaf edin, 3 saate yakın konuşan milletvekili var. Ne konuşuyorsun 3 saat? 100 saat konuşmuşsunuz. Zaten 50 senedir konuşuyorsunuz. Konuşmakla iş olmuyor ki. Az konuşacaksın çok iş yapacaksın. Devir, laf üstüne laf koyma devri değil, taş üstüne taş koyma devri.

Anayasa görüşmelerinde AK Parti Grubumuz, MHP Grubu çok demokratik duruş sergiledi. Büyük bir gayretle, yapıcı çalışmalarla teklifin olgunlaşmasına katkı sağladı. Peki CHP ne yaptı? Her zamanki yaptığını yaptı, HDP ile beraber, yapılan değişikliğin rejim değişikliği olduğunda ısrar edip durdu. Sayın Kılıçdaroğlu’na, ‘Bu bir rejim değişikliği değildir, bu yönetim sistem değişikliğidir’ dedim. Dilimde tüy bitti, anlatamadım. Artık demiyorum, vazgeçtim. Ama şimdi bir şey aklıma geldi. Niye acaba, Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Bu bir rejim değişikliğidir’ diye ısrar ediyor? Düşündüm, düşündüm, haklı olduğuna karar verdim bir ölçüde. Doğru, bu bir rejim değişikliği. Vesayet rejimini değiştiriyoruz. İşte bu bir rejim değişikliği. Artık vesayet yok. Bu vesayet rejimi değişikliğini AK Parti iktidara geldi, başlattı. Artık vesayetin adı, bundan sonra hiçbir şekilde Yüce Mecliste okunmayacak. Vesayet nereden geliyor? Vesayet darbe anayasasından, darbe alışkanlığından geliyor.”

selyus