Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 5 Ocak 2016

Başbakan Davutoğlu Enver Aysever’i kızdırdı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Cuma Namazı için yapılacak yeni düzenlemelerle ilgili yaptığı açıklamalar televizyon yapımcısı Enver Aysever’i fena kızdırdı! Aysever, Twitter hesabından sert açıklamalar yaptı…

AK Parti’nin yeni yılın ilk grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Cuma Namazı ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından olumlu tepkilerin yanı sıra olumsuz tepkilerde geldi. Bu karara karşı çıkan televizyon yapımcısı Enver Aysever, Başbakan Davutoğlu’na Twitter hesabından cevap verdi.

Cuma günleri ile öğle tatilinin ibadet hürriyetini engellemeyecek şekilde kullanılabilmesi için Başbakanlık Genelgesi taslağı hazırladıklarını bildiren Davutoğlu, “Bu, hepimizin bütün hayatı boyunca karşı kaşıya kaldığı bir zorluktu, güçlüktü” dedi.

“Huzurla, sakin bir şekilde, bir kalp huzuruyla gidilmesi gereken namaza nasıl telaşla gidilip nasıl telaşla tamamlayıp hatta bazen imamlardan ‘aman hutbeyi kısa tutun da öğrenciler, memurlar işlerine dönebilsin’ diye ricada bulunduğumuzu hatırlarız” ifadesini kullanan Davutoğlu, “Bundan sonra herkes huzur içinde Cuma Namazına gidecek, isteyen gidecek istemeyen gitmeyecek, herkesin kendi inancına göre ama gitmek isteyenin huzur içinde gitmesini sağlayacak şekilde gerekli esneklik gösterilecek ve Cuma günleri bir bayram günü kutlaması şeklinde bütün Türkiye’ye kardeşliğimize daha da fazla katkı sağlayacak bir ortam gerçekleşmiş olacak” diye konuştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, mesaiden de hiçbir kayıp yaşanmayacağını, hem mesainin tam olarak gerçekleşeceğini hem de ibadet etmek isteyenlerin ibadet etme imkanlarını en iyi şekilde kullanacaklarını dile getirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bu açıklamaları televizyon yapımcısı Enver Aysever’i fena kızdırdı. Aysever, Twitter hesabından şu açıklamaları yaptı:

“Cuma düzenlemesi yapılsa bile ki bunu deneyecekler, kimse uymamalıdır. Buna direnmek yurtseverliğin ölçüsüdür. Laiklik bizi birleştirir!

Aleviye ibadethane dayatması yap, kendi meşrebine uygun din yarat ve buna da demokrasi de… Laiklik ekmektir, sudur…

Karışmayın insanların nasıl inanacağına, düşüneceğine, ibadet edeceğine… Nasıl giyineceğine, nasıl üreyeceğine… Kimsiniz siz? Ne hakla?”

selyus